Het moet volgens EBG vooral gaan om vestigingen van bedrijven uit de rest van Nederland en de landen om ons heen die aardbevingsbestendige bouwmaterialen in Noord-Groningen willen produceren. Ook voor bedrijven op het gebied van ICT en energie liggen in Noord-Groningen veel kansen, aldus EBG.
Economic Board Groningen wil dat in Noord-Groningen een nieuwe industrie ontstaat rondom het aardbevingsbestendig, duurzaam en levensloopbestendig bouwen. Dit gebeurt deels met kenniscentra als EnTranCe en BuildinG in de stad, maar ook met productie van innovatieve materialen in de regio. EBG werkt hierbij intensief samen met de NOM en Groningen Seaports om maximaal van elkaars kennis en netwerk te kunnen profiteren.
Marco Smit, algemeen directeur Economic Board Groningen: “Noord-Groningen heeft veel te bieden voor nieuwe bedrijven. In de stad zit met de hogeschool en de universiteit veel kennis. De Eemshaven verbindt ons met haar datacenters en via zee met de rest van de wereld. Het Chemiepark in Delfzijl speelt een belangrijke rol in de vergroening van de chemie en de verbinding met de agro-sector. In de regio is met goed opgeleide en gemotiveerde arbeidskrachten veel ruimte voor innovatieve productie. Daarmee bieden we het beste van twee werelden. Bovendien ontwikkelt de regio nu vooraanstaande kennis op het gebied van bevingsbestendig, levensloopbestendig en energieneutraal bouwen. Daar kunnen nieuwe bedrijven hun voordeel mee doen. Dus het zou prachtig zijn als veel meer (inter)nationale bedrijven kiezen voor Noord-Groningen als vestigingsplaats.”
Economic Board Groningen is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied een nieuwe impuls te geven.
Innovatie
Economic Board Groningen wil nieuwe bedrijfsvestigingen naar Noord-Groningen halen
Economic Board Groningen (EBG) zet in op het naar Noord-Groningen halen van nieuwe bedrijfsvestigingen. EBG heeft daarvoor speciaal een acquisitiemanager aangesteld, Elwin Ter Horst (38).
Leestijd: 1 minuut