Lycurgus ziet kampioensdroom uit elkaar spatten

Het seizoen is voorbij voor Nova Tech Lycurgus. Na een 3-1 nederlaag in de beslissende vijfde halve finale tegen Draisma Dynamo. De setstanden in Apeldoorn waren 25-17, 18-25, 25-18, en 25-18. Zo eindigt het seizoen 2023/2024 zonder prijzen voor d drievoudig landskampioen.

Lycurgus eerder dit seizoen in Apeldoorn

Met dezelfde basis als afgelopen zondag; Kay van Dijk, Kyle McCauley, Ramon Martinez Gion, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Sam Gortzak begon Lycurgus aan de beslissende opdracht in de halve finale.

In een eerste set die ronduit tegenviel. Aanvallend lukte weinig en blokkerend was Dynamo royaal de baas. Dat leidde tot een snelle 9-3 achterstand. Daarna herpakten de gasten zich enigszins door de achterstand niet verder op te laten lopen en een paar punten in te lopen. Het was een kwestie van keihard werken om nog iets van de set te maken, maar dat lukte niet.

De tweede set liet een herboren Lycurgus zien. Onder leiding van de zeer gedreven Van Dijk, topscorer met 19 punten, namen de gasten snel een 8-3 voorsprong. Er kwam meer servedruk en zo kreeg Lycurgus controle over de wedstrijd. Martinez Gion scoorde na een lange rally 22-16 en Van Dijk was via het blok succesvol met 23-17. Uiteindelijk gaf Boekhoudt het beslissende tikje na een prima serve van de ingevallen Maarten Bartels.

Het lukte niet om in de derde en vierde set een goed vervolg te geven. Aanvallend ging het weer een stuk lastiger en de servedruk liet te wensen over. Daardoor verloor de ploeg van coach Arjan Taaij de controle en liep blijvend achter de feiten aan. Zo kwam er een einde aan een wisselvallig seizoen met hoge hoogten en diepe dalen. Deze wisselvalligheid brak Lycurgus uiteindelijk op.