Cultureel erfgoed
De Groningers strijden er dan ook voor om de eierbal op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed te krijgen, net als de Bolus en het Brabantse worstenbroodje.
De fanshop Aaierbal.nl maakt zich sterk voor het voortbestaan van de aaierbal. Je kunt op de website terecht voor een recept en ze verkopen er hippe shirts met een Groningse lofzang op de eierbal, die je vol trots kunt dragen op bijvoorrbeeld festivals, evenementen en in andere steden. Met een aaierbalshirt ben je dan ook nog eens een ambassadeur voor Groningen en de eierbal.
‘Je bent pas echt Groninger als je een eierbal hebt geproefd!’
“We willen meer aandacht krijgen voor de eierbal”, zo zeggen de initiatiefnemers van de fanshop. “De eierbal moet ook bekend worden in Amsterdam en Rotterdam. Zelfs in Groningen is de snack nog niet eens helemaal gemeengoed. Daar valt een wereld te winnen, want je bent pas echt een Groninger als je de eierbal hebt geproefd.”
De eigenaren van de fanshop zijn druk bezig met het maken van meer ontwerpen van t-shirts en andere gimmicks om de eierbal te promoten. “Zolang we maar meer fans voor de aaierbal krijgen!”
Wonen
Grunneger aaierbal is op zoek naar fans
De Grunneger aaierbal is op zoek naar trotse fans en ambassadeurs. Want deze Groningse lekkernij verdient volgens de webshop Aaierbal.nl een veel groter publiek in het hele land. Voor de meeste niet-Groningers is de eierbal volgens Aaierbal.nl maar een vreemd gerecht. Maar de inwoners van stad en ommeland zijn trots op de reuzenbitterbal met een ei erin, die ze zelf ‘aaierbal’ noemen.
Leestijd: 1 minuut