Bereikbaarheid & Verkeer

24-29 mei: Bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Eemshaven

Van 24 tot en met 29 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Eemshaven vanwege werkzaamheden aan de onderdoorgang bij Winsum. Arriva zet bussen in.


Leestijd: 1 minuut

Treinverkeer urenlang ontregeld tussen Groningen en Zwolle
Treinverkeer urenlang ontregeld tussen Groningen en Zwolle

Gevolgen voor de treinreis

  • Er rijden bussen tussen Groningen en Eemshaven.
  • Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd tot 45 minuten. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden.
  • Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Zondag 29 mei ook geen treinen tussen Groningen-Zuidhorn/Delfzijl/Europapark

In de week van 24 tot en met 29 mei vinden verschillende grote werkzaamheden plaats voor het project Groningen Spoorzone. Vanwege deze werkzaamheden kunnen er op zondag 29 mei geen treinen rijden van en naar station Groningen. Daardoor rijden er deze dag bussen tussen Groningen en Europapark, Groningen en Zuidhorn en Groningen en Delfzijl. In deze zes dagen verhuizen de huidige sporen 7 en 8 op station Groningen naar het nieuwe spoordek aan de zuidzijde. Verder wordt het monumentale seinhuis verplaatst naar een tijdelijke locatie op het perron zodat er ruimte ontstaat voor de noordelijke bouwkuip van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. Ook bouwt de aannemer een hulpbrug tussen het zuidelijke en noordelijke bouwterrein.

Geldig vervoerbewijs en reis plannen

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Reizigers moeten in- en uitchecken bij de eigen vervoerder, ook op zondag 29 mei. Reizigers van Assen naar Groningen checken uit op het eindstation Groningen bij NS. Reizigers van Winschoten naar Groningen checken uit op het eindstation Groningen bij Arriva. Reizigers kunnen hun reis plannen via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS en Arriva.