Bereikbaarheid & Verkeer

Buurttaxi Selwerd doet méer dan alleen mensen vervoeren

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen heeft een bos bloemen gebracht aan de medewerkers van de Buurttaxi in Selwerd. Niet alleen uit waardering voor het feit dat de taxi precies vier jaar bestaat, maar ook omdat deze taxi niet alleen zorgt voor vervoer van passagiers, maar ook nog een andere, sociale, functie heeft.


Leestijd: 1 minuut

Buurttaxi Selwerd doet méer dan alleen mensen vervoeren
Buurttaxi Selwerd doet méer dan alleen mensen vervoeren

De Buurttaxi in Selwerd bestond onlangs precies vier jaar. Om dit te vieren kwam burgemeester Koen Schuiling een bloemetje langsbrengen.

De Buurttaxi is onderdeel van Wijkbedrijf Selwerd en is er voor mensen die niet of minder mobiel zijn. Een vrijwilliger brengt de klant voor 1,50 euro per enkele rit naar een afspraak of winkel in de buurt, zo meldt de gemeente Groningen in een van haar nieuwsbrieven.

Projectleider Shahrazed Benmessaoud-Bougoufa is er trots op hoe de Buurttaxi de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol project. “We zijn veel meer dan een vervoermiddel, we zorgen voor sociaal contact. Voor sommige klanten is een taxiritje het lichtpuntje van de week”, zegt Shahrazed.

Meer informatie over de buurttaxi vindt u hier 

(Foto: gemeente Groningen).