Bereikbaarheid & Verkeer

Deze en volgende week nachtelijke werkzaamheden rotonde Corpus den Hoorn

Deze week en volgende week gaat vinden er meerdere nachten werkzaamheden plaats bij de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark. Zo worden er palen geheid voor de constructies waaraan nieuwe verkeersborden boven de weg kunnen hangen. Ook worden er lichtmasten verplaatst. Omwonenden kunnen overlast ondervinden. De werkzaamheden zijn nodig in verband met de nieuwe afrit 36a voor verkeer vanaf het Julianaplein richting Corpus den Hoorn en Martini Ziekenhuis.


Leestijd: 1 minuut

Deze en volgende week nachtelijke werkzaamheden rotonde Corpus den Hoorn
Deze en volgende week nachtelijke werkzaamheden rotonde Corpus den Hoorn

Op 16 december wordt de nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg (N7) in gebruik genomen. Deze heeft nu al de bijnaam ‘het hoefijzer’ gekregen. De nieuwe afrit dankt zijn bijnaam aan de scherpe bocht die erin ligt. Het verkeer richting Corpus den Hoorn en Martini Ziekenhuis rijdt in de toekomst over de ringweg eerst de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark voorbij. Daarna, bij de voetbalvelden van Velocitas 1896, begint de afrit. De scherpe bocht is nodig omdat er bij de voetbalvelden weinig ruimte is tussen de ringweg (N7/A7) en de oprit richting Drachten.

Heien

Het heien van de palen gebeurt net ten westen van de rotondes bij Corpus den Hoorn. De werkzaamheden staan gepland in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december (van 22.00 uur tot 06.00 uur). Is het werk dan nog niet af, dan gaan die werkzaamheden de nacht erop door. Omwonenden kunnen overlast ervaren op het gebied van trillingen en geluid.

Lichtmasten

Volgende week worden er lichtmasten verplaatst en verwijderd. Ook deze werkzaamheden beginnen steeds om 22.00 uur en duren tot 06.00 uur. Dat gebeurt in de volgende nachten:

  • maandag 13 op dinsdag 14 december
  • dinsdag 14 op woensdag 15 december
  • woensdag 15 op donderdag 16 december
  • donderdag 16 op vrijdag 17 december

Overlast voor omwonenden

Direct omwonenden hebben eind oktober een brief gekregen met meer informatie over de werkzaamheden en de hinder.

Verkeershinder
In de hierboven genoemde nachten is er tussen 6.00 uur en 22.00 uur tussen de rotondes Corpus den Hoorn en het Vrijheidsplein maar één rijstrook beschikbaar.