Bereikbaarheid & Verkeer

Een kijkje bij het zandrijden aan de Brailleweg

Er wordt nog steeds hard gewerkt aan de zuidelijke ringweg. Bij de Brailleweg rijden vrachtwagens af en aan met zand. Dat is nodig voor het aanleggen van nieuwe op- en afritten bij de ringweg. Steward Cees neemt een kijkje bij de werkzaamheden aan de Brailleweg.


Leestijd: 1 minuut

De aannemer voert deze werkzaamheden in drie stappen uit. Eerst brengen ze laag voor laag zand aan tot een hoogte van 9 meter boven de grond. Dat duurt ongeveer 15 weken. De bulten zand worden hoger dan dat straks nodig is. Het zand moet namelijk eerst ‘inklinken’. Is het zand stevig genoeg? Dan halen ze de bovenlaag er af om op de juiste hoogte te komen.

Wanneer?
Het zand rijden begint op 24 februari en duurt ongeveer 15 weken.  De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 7.00 uur en 19.00 uur. 

Hinder?
In deze periode rijdt er elke 10 minuten werkverkeer door de Vondellaan via de Ketwich Verschuurlaan naar de A28. Dit zorgt voor extra verkeer in de wijk en kan geluidshinder opleveren. Het is ook extra belangrijk om goed op te letten als je achter een vrachtwagen rijdt. Vermijd de dodehoek.

Let op: deze video is gemaakt voordat de maatregelen rondom het coronavirus van kracht waren.