Bereikbaarheid & Verkeer

Eerste elf werkgevers van Groningen ontvangen certificaat “Fietsvriendelijk Bedrijf”

De eerste elf werkgevers in de gemeente en de provincie Groningen hebben een certificaat “Fietsvriendelijk bedrijf” ontvangen. Ze kregen de onderscheiding omdat ze niet alleen hun medewerkers stimuleren om met de fiets te komen, maar vooral ook omdat ze zorgen voor goede voorzieningen voor de fietsende medewerkers.


Leestijd: 1 minuut

Eerste elf werkgevers van Groningen ontvangen certificaat “Fietsvriendelijk Bedrijf”
Eerste elf werkgevers van Groningen ontvangen certificaat “Fietsvriendelijk Bedrijf”

De elf werkgevers zijn officieel uitgeroepen tot 'Fietsvriendelijk Bedrijf', door Groningen Bereikbaar en de Fietsersbond. Deze erkenning is onderverdeeld in goud, zilver en brons.

Goud ging naar UMCG ( foto boven), Alfa-college, Avebe, Gemeente Groningen en TKP (foto beneden)

Zilver naar het Gomarus College, Menzis en PI Ter Apel.

Gemeente Midden-Groningen, Gemeente Eemsdelta, Gemeente Pekela ontvingen een bronzen certificaat.

Het initiatief van Groningen Bereikbaar heeft als doel zo veel mogelijk werknemers op de fiets te helpen, goede fietsvoorzieningen spelen daarbij een belangrijke rol.

Gratis fietsadvies

In juni startte Groningen Bereikbaar de actie waarbij werkgevers werden opgeroepen om zich te nomineren voor de titel 'Fietsvriendelijk Bedrijf'. Men kon daarbij het gratis fietsadvies van de Fietsersbond winnen, met daaraan gekoppeld het certificaat 'Fietsvriendelijk Bedrijf'.

Elf werkgevers gaven gehoor aan de actie. Deze bedrijven en organisaties zijn allemaal bezocht door de Fietsersbond. Tijdens de bezoeken werd gelet op de aanwezigheid en de kwaliteit van de fietsfaciliteiten. Ook werd indien nodig advies gegeven over het verder optimaliseren van de voorzieningen.

(Foto's: Jan Buwalda).