Bereikbaarheid & Verkeer

Groningse bedrijven “Beste Hybride Werkgevers” van het Jaar van Nederland

Twee Groningse bedrijven zijn verkozen tot de Beste Hybride Werkgevers van het Jaar van Nederland. Hybride werken houdt in dat thuiswerken wordt afgewisseld met werken op kantoor of op andere locaties. Steeds meer Nederlanders willen hybride werken. De twee Groningse bedrijven die dat zó hebben hebben georganiseerd dat ze er daarmee landelijk bovenuit steken, zijn Harrier accountancy-bedrijfsadvies en Menzis.


Leestijd: 2 minuten

Groningse bedrijven “Beste Hybride Werkgevers” van het Jaar van Nederland
Groningse bedrijven “Beste Hybride Werkgevers” van het Jaar van Nederland

De onderscheiding is afkomstig van het mobiliteitsplatform ‘’]Zo Werkt Het’

Honderden werknemers uit het hele land nomineerden de afgelopen weken hun werkgevers met de meest uiteenlopende en bijzondere inzendingen. De landelijke uitreiking vond dinsdagochtend 14 juni plaats waarbij Harrier, Bconnect, Hanzestrohm & Menzis zich met de eervolle titel Beste Hybride Werkgever van het Jaar mochten kronen.

In de afgelopen jaren hebben meer mensen dan ooit kennis gemaakt met het fenomeen hybride werken. Voor de ene organisatie vergde dat een hoop aanpassingen, bij de ander was het een organisch proces. Om de werkgevers in het zonnetje te zetten die nét even een stapje verder zijn gegaan voor hun werknemers, reikt Zo Werkt Het hun jaarlijkse award dit keer uit aan de Beste Hybride Werkgevers van het Jaar.

"Bij de honderden inzendingen zaten inspirerende, bijzondere en hartverwarmende verhalen. Voor de jury een behoorlijke kluif, waarbij zij op verschillende criteria letten. Voorwaarde is dat ze allen de basis van het hybride werken uitstekend op orde hebben en dat ze daarnaast ook écht een verschil hebben kunnen maken voor de werknemers binnen hun organisatie. Zo kwamen teambuilding, duurzame mobiliteit, persoonlijke aandacht, alternatieve werkmethoden en flexibel werken als thema’s aan bod bij de inzendingen.”, aldus Rein Aarts, mede-initiatiefnemer van Zo Werkt Het. Onder andere VNO en het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat nemen deel in de jury.

Dit zijn de landelijke winnaars

De Zo Werkt Het Award wordt in 4 verschillende poules uitgereikt, zo maken zowel kleinere start-ups, als de multinationals kans op deze eervolle prijs. De regionale winnaars zijn bekend gemaakt op dinsdag 7 juni. Vanochtend tussen 10:00 – 11:00 werden de landelijke winnaars van de titel Beste Hybride Werkgever van het Jaar bekendgemaakt in aanwezigheid van alle regionale winnaars.

De eervolle titel met felbegeerde gouden bokaal is uitgereikt aan de volgende 4 bedrijven:

In de categorie 0-20 werknemers Harrier accountancy-bedrijfsadvies (Groningen)

In de categorie 20-50 werknemers Bconnect (Amsterdam)

In de categorie 50-200 werknemers Hanzestrohm (Zwolle)

In de categorie 200+ werknemers Menzis (Groningen)

 Menzis in Groningen won in de categorie bedrijven met meer dan tweehonderd werknemers.
Menzis in Groningen won in de categorie bedrijven met meer dan tweehonderd werknemers.