Bereikbaarheid & Verkeer

Noordzijde Vondellaan en rotonde Van Iddekingeweg weer open, nu zuidzijde Vondellaan dicht

Fietsers en automobilisten kunnen sinds maandag weer gebruik maken van de noordzijde van de Vondellaan en de rotonde met de Van Iddekingeweg. De Vondellaan en de rotonde zijn heringericht en hebben nu vrijliggende fietspaden. Aanpak Ring Zuid begint nu met werkzaamheden aan het zuidelijke deel van de Vondellaan, richting Van Iddekingeweg.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Raymond Bos
Foto | Raymond Bos

Vondellaan

De Vondellaan heeft een nieuwe inrichting gekregen. Dat was nodig, omdat de Vondellaan veel meer verkeer te verwerken krijgt dan in het verleden. De Vondellaan heeft sinds kort een directe aansluiting op de ringweg. Zo kun je vanaf de Vondellaan de zuidelijke ringweg op richting Europaweg. In 2024 wordt ook de aansluiting vanaf de Vondellaan richting Hoogkerk/Drachten gemaakt.

De nieuwe inrichting houdt onder andere in dat er nu vrijliggende fietspaden langs de Vondellaan liggen. Ook zijn er veilige oversteekpunten voor voetgangers gemaakt.

Werkzaamheden zuidelijke deel Vondellaan

Nu de werkzaamheden op het noordelijke deel van de Vondellaan klaar zijn, begint Aanpak Ring Zuid met het zuidelijke deel: het deel vanaf de rotonde met de Van Iddekingeweg tot aan de Van Ketwich Verschuurlaan. Dit gedeelte is nu voor alle verkeer afgesloten tot 22 december 2023.

Rotonde Van Iddekingeweg open

Ook de rotonde bij de Van Iddekingeweg is vandaag weer opengegaan voor auto’s en fietsers. Alleen de aansluiting in zuidelijke richting, naar de Van Ketwich Verschuurlaan, is nog dicht.

Van Ketwich Verschuurlaan

Op maandag 6 november zijn ook de werkzaamheden op de Van Ketwich Verschuurlaan begonnen. Tussen de Van Ketwich Verschuurbrug en de Vestdijklaan wordt asfalt aangebracht.

Het zuidelijke deel van de Vondellaan is sinds maandag 6 november afgesloten