Bereikbaarheid & Verkeer

Parkeer op een P+R en laat je banden gratis op spanning brengen

Reis je tussen 31 oktober en 8 november naar Groningen? Parkeer dan op een P+R terrein en laat je banden gratis op spanning brengen. Vier dagen lang staat een team klaar om de bandenspanning van geparkeerde auto's te controleren en zo nodig op pijl te brengen.


Leestijd: 1 minuut

Een goede bandenspanning zorgt er niet alleen voor dat je veiliger rijdt, maar vermindert ook je brandstofverbruik en daarmee je CO2-uitstoot.

Ben je benieuwd wanneer we te vinden zijn op een P+R op jouw route? Bekijk onderstaande tabel en kom op de betreffende dag langs!

Liever geen gebruik maken van deze service?
Geen probleem. Er wordt van tevoren altijd om toestemming gevraagd.

Datum Locatie
Maandag 31 oktober 2022 P+R Hoogkerk
Dinsdag 1 november 2022 P+R Meerstad
Maandag 7 november 2022 P+R Haren
Dinsdag 8 november 2022 P+R Kardinge

Op bovenstaande data kun je van 07.30 uur tot 15.00 uur gratis gebruik maken van de actie.

 

P+R gebruik stimuleren

Sinds 10 oktober is de verbinding tussen de westelijke ring en de Leonard Springerlaan (Martiniplaza) afgesloten. Daarnaast is van zondagavond 30 oktober tot woensdagochtend 9 november een deel van de westelijke ringweg afgesloten voor verkeer richting het noorden. Reizigers moeten rekening houden met extra verkeersdrukte en meer reistijd. Wil je de hinder omzeilen? Dan kan reizen via een P+R een goede optie zijn. Ook start 31 oktober de Fossielvrije week, reizen via een P+R is een goede manier om je fossiele brandstofgebruik te verminderen.