Bereikbaarheid & Verkeer

Vervolg intrillen damwandplanken in april en mei

Combinatie Herepoort gaat maandag 20 april verder met het intrillen van damwandplanken voor de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg. De trilwerkzaamheden worden uitgevoerd op twee locaties: ter hoogte van de Papiermolenlaan en de Helperzoom/Kempkensberg. De werkzaamheden kunnen veel overlast geven. De direct omwonenden ontvangen een brief over de werkzaamheden.


Leestijd: 2 minuten

Vervolg intrillen damwandplanken in april en mei
Vervolg intrillen damwandplanken in april en mei

Afgelopen jaar zijn vanaf de zomer bij de zuidelijke ringweg damwandplanken ingetrild. Deze planken vormen de bouwkuip waarin de verdiepte ligging wordt gebouwd. Inmiddels zit ruim driekwart van de damwandplanken op zijn plek. Er is nu nog zo’n 700 meter te gaan.

Papiermolenlaan: 20 april tot 1 mei

Ter hoogte van de Papiermolenlaan worden vier tussenwanden ingetrild. Dit zijn damwanden die overdwars worden aangebracht, haaks op de noordelijke en zuidelijke damwand. De tussenwanden verdelen de bouwplaats van de verdiepte ligging in verschillende stukken (compartimenten). Deze werkzaamheden duren naar verwachting twee weken, namelijk van 20 april tot 1 mei.

Kempkensberg: 20 april tot 29 mei

Bij de Kempkensberg, ter hoogte van DUO/Belastingdienst, wordt vanaf maandag 20 april tot vrijdag 29 mei gewerkt. Ook hier worden damwandplanken ingetrild. Dit zijn de damwandplanken voor de noordwand, zuidwand en twee tussenwanden. Het daadwerkelijke intrillen van de damwandplanken gebeurt in deze periode op een aantal momenten. Vanwege de bereikbaarheid van DUO/Belastingdienst gebeurt dit in een aantal fases.

Zaterdag 25 april

Tijdens de bouw van de verdiepte ligging moet het gebouw van DUO/Belastingdienst aan de Kempkensberg op doordeweekse dagen bereikbaar blijven voor medewerkers. Een klein gedeelte van de zuidelijke damwand ligt echter dichtbij de ingang van de parkeergarage. Hierom worden op zaterdag 25 april damwandplanken op deze plek ingetrild.

Volgens Aanpak Ring Zuid is overlast onvermijdelijk. Toch wordt er alles aan gedaan om hinder waar mogelijk te beperken. Een groot deel van de trilwerkzaamheden die op zaterdagen gepland stonden, worden vanwege het rustige verkeer nu doordeweeks gepland. Daarnaast worden de damwandplanken tussen 07.00 uur en 17.00 uur ingetrild, en niet zoals de afgelopen maanden tot 19.00 uur.

Ankers aanbrengen

Naast het intrillen van damwandplanken wordt ook op de bouwterreinen van de verdiepte ligging gewerkt. Zo wordt de eerste laag grond afgevoerd en worden de grondankers aangebracht. De al geplaatste damwanden worden verankerd. Dit gebeurt met een boring door de damwandplank heen, schuin de bodem in. Deze werkzaamheden worden het hele jaar door op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur uitgevoerd en kunnen hinder veroorzaken.

Verkeershinder

Op dinsdag 28 april, woensdag 29 april, donderdag 30 april en vrijdag 1 mei is op de zuidelijke ringweg één rijstrook afgesloten vanaf de afrit Hereweg tot en met de afrit Europaweg. Voor het verkeer blijft hier dus één rijstrook beschikbaar. Het afzetten van de rijstrook is nodig voor het veilig intrillen van de noordelijke damwand.

Op dezelfde dagen is op de Helperzoom het voetpad aan de westkant ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden de voetgangers over het fietspad. Zaterdag 2 mei en zondag 3 mei zijn reservedagen als de werkzaamheden aan de noordelijke damwand niet op tijd afgerond kunnen worden.