Bereikbaarheid & Verkeer

Wegwerkzaamheden naar voren gehaald tijdens coronacrisis (VIDEO)

Het is door de coronacrisis een stuk rustiger op de weg. Daarom zijn een aantal geplande werkzaamheden aan de wegen in en rond Groningen naar voren gehaald. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Zo wordt het plaatsen van twee grote buizen voor het project WarmteStad eerder uitgevoerd. Een deel van de Eikenlaan is daarom gestremd. 

Ook de aanleg van de rotonde aan de N360 bij Ten Post is versneld uitgevoerd. De weg is drie weken afgesloten geweest voor al het verkeer. Oorspronkelijk zou de rotonde in verschillende fasen worden aangelegd, dan was er ook langere tijd sprake geweest van hinder.

Op de zuidelijke ringweg is tot en met donderdag 30 één rijstrook afgesloten vanaf de afrit Hereweg tot en met de afrit Europaweg. Voor het verkeer blijft hier dus één rijstrook beschikbaar. Het afzetten van de rijstrook is nodig voor het veilig intrillen van de noordelijke damwand. 

Ook op de Zernikelaan wordt nu volop gewerkt. Op deze toegangsweg van Zernike Campus zouden de wegwerkzaamheden in juli en augustus plaatsvinden, als de studenten vakantie vieren. Omdat de universiteit en Hanzeghogeschool nu dicht zijn, kan ook dit werk op verzoek van de gemeente Groningen naar voren worden gehaald.

Weggebruikers moeten rekening houden met enige hinder. Voor actuele verkeersinformatie kan iedereen de Slimme Kaart raadplegen op de website van Groningen Bereikbaar.