Economie

Broodfonds Groningen: onderlinge hulp voor ondernemers

In Wijkcentrum Het Dok, Kajuit 4 in Groningen is er woensdagavond 8 november een bijenkomst over ‘Broodfondsen’. Dat is een nieuw initiatief waarbij ondernemers maandelijks een schenking doen aan één van de deelnemers in het fonds die arbeidsongeschikt is geraakt, of om een andere reden zonder inkomen komt. Op 8 november geven de initiatiefnemers uitleg over dit Fonds, waar in Nederland al meer dan 30.000 ondernemers bij zijn aangesloten.


Leestijd: 1 minuut

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 656 Broodfondsen opgericht door 30.325 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken zij een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Meer weten

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wil je meer weten over het Broodfonds? Stel je vraag op de informatieavond.

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Je krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl 

Plaats: Wijkcentrum Het Dok, Kajuit 4, 9733 CA Groningen; Entree:  aanmelden vooraf via de website