Economie

Diner Café Soestdijk verrast publiek met glühwein, snert en warme Apfelstrudel

Bezoekers aan de binnenstad van Groningen werden zaterdagmiddag prettig verrast toen ze door de Stoeldraaierstraat liepen. Daar stond een stand van Diner Café Soestdijk waar ze glühwein, snert en warme Apfelstrudel te koop aanboden. Daardoor kwamen de passanten heel even in een prettige wintersfeer, die herinneringen opriep aan betere tijden. ‘We noemen deze stand de “Soest to go bar”, want mensen konden met onze lekkernijen ook meteen weer doorlopen. Op deze manier proberen we ons Diner Café in leven te houden, en in elk geval even onder de aandacht te brengen’, zo vertelt Roos Brinkman.>>


Leestijd: 1 minuut

Diner Café Soestdijk verrast publiek met glühwein, snert en warme Apfelstrudel
Diner Café Soestdijk verrast publiek met glühwein, snert en warme Apfelstrudel

Diner Café Soestdijk is gevestigd aan de Grote Kromme Elleboog, maar in verband met de ruimte was de To go bar zaterdagmiddag geplaatst in de Stoeldraaierstraat. Het is de bedoeling om die bar iedere zaterdagmiddag in die straat te openen, en op werkdagen kan men dan gewoon bij Soestdijk in de Grote Kromme Elleboog terecht van ’s middags twaalf tot ’s avonds acht uur, om gerechten van de dinerkaart en de lunch te bestellen om af te halen of te laten bezorgen.

‘En zo proberen we ons door deze corona-tijd heen te slaan. Het initiatief van de Soest to go bar op zaterdagmiddag is overigens beslist geen goudmijn, want zoveel mensen lopen er niet door de stad. Maar wij doen het ook om zelf plezier in ons werk te houden en mensen toch, al is het maar heel even, aan iets anders te laten denken. En dat pakte goed uit want mensen vonden het heel leuk, we kregen leuke reacties. Zo blijven wij zelf lekker bezig, en laten we zie dat we er nog zijn’, aldus een strijdlustige Roos Brinkman.

(Bestellingen Soestdijk: 06-20548938)

Via de Groninger Internet Courant en de Groninger Ondernemers Courant melden we graag initiatieven zoals deze, van Soestdijk. Heeft u een leuk initiatief, stuur dan svp wat informatie, een foto en een telefoonnummer waar we naar toe kunnen bellen voor meer informatie. Zo proberen we samen door de crisis te komen. Stuur uw mail naar: info@gic.nl o.v.v. "Creatief ondernemen")