Economie

Horecaondernemer Bistro Bommen Berend stopt met Thuisbezorgd.nl vanwege te hoge tarieven

Bistro Bommen Berend is al een tijdje gesloten, maar horecaondernemer Jan Bas van Aalderen richt zich nu op bezorgen en afhalen van maaltijden. Hij werkte een tijdje samen met Thuisbezorgd.nl, maar is daar mee gestopt. “Daar verdien je gewoon niets aan. Die bedrijven die overal maar tussen zitten in de horeca, dat maakt uiteindelijk de horeca kapot als we daarmee doorgaan.”


Leestijd: 1 minuut

Horecaondernemer Bistro Bommen Berend stopt met Thuisbezorgd.nl vanwege te hoge tarieven
Horecaondernemer Bistro Bommen Berend stopt met Thuisbezorgd.nl vanwege te hoge tarieven

Dat zegt Van Aalderen in een interview met HorecaNederland.tv. De ondernemer probeert nog enige omzet te maken met bezorg- en afhaalmaaltijden. Aanvankelijk ging hij met Thuisbezorgd.nl in zee. “Even kijken wat dat doen en wat dat kan. We hebben het er een week erg druk mee gehad, maar we zijn er eigenlijk na de afrekening meteen mee gestopt. Qua percentages is het te hoog en je verdient er niks aan.”

Volgens Van Aalderen rekent Thuisbezorgd.nl zelf 29 procent commissie, maar pakt de bezorgdienst er tot wel 36,5 procent van de omzet tussenuit. “We hebben daar een goede discussie met ze over gehad, maar Thuisbezorgd zegt ook: ‘Ja, wij moeten ook onze koeriers betalen, onze fietsen, onze dingen. Ga het zelf maar eens doen, dan zul je zien dat het helemaal niet zo raar is.’ Dus dat ben ik gaan doen!” 

De horecaondernemer vindt dat er teveel bedrijven in de horeca ‘er tussen zitten’. “Dat maakt de horeca kapot. We moeten onze eigen boontjes doppen en zelf bedrijven zoeken waar we mee samen kunnen gaan werken.” Daarbij hoopt Van Aalderen ook dat horecabedrijven slimmer gaan samenwerken, door bijvoorbeeld samen te gaan bezorgen. 

Van Aalderen bezorgt met Bistro Bommen Berend verschillende maaltijden nu dus zelf. Hij rekent daarvoor 3,50 euro bezorgkosten.