Economie

Nieuw horecaconcept op Campus Groningen: Space Werkcafé

Op Campus Groningen komt een nieuwe horecaconcept: Space Werkcafé. Het café komt op de Zernike Campus, in het nieuwe Innovatiecentrum Chemie en Engineering. Naast een caféruimte biedt het ook flexwerkplekken, vergaderruimtes, catering en een speciaal memberschip. Space Werkcafé zal begin 2022 worden geopend.


Leestijd: 2 minuten

Nieuw horecaconcept op Campus Groningen: Space Werkcafé
Nieuw horecaconcept op Campus Groningen: Space Werkcafé

Afgelopen maandag werd de samenwerkingsovereenkomst voor de exploitatie van het Space Werkcafé getekend door horecaondernemers Paul Bronswijk en Jordi Wijbenga van Cato Catering, en Jan Martin Timmer, fondsmanager van Investeringsfonds Groningen (IFG), een van de investeerders in het Innovatiecentrum.

Toegankelijke horecaspot

Space Werkcafé wordt een toegankelijke horecaspot aan de noordkant van Zernike Campus. Het Werkcafé zal een divers aanbod hebben op het gebied van eten en drinken, vergaderen en ontmoeten op de derde verdieping in het Innovatiecentrum Chemie & Engineering, inclusief een dakterras dat zicht biedt op een groot deel van de Campus. 

In het werkcafé zullen 32 flexwerkplekken, 3 vergaderruimtes en 5 vergaderpods komen die te huur zijn, ook voor externen. De openingstijden van Space lopen straks gelijk op met de openingstijden van het gebouw. “Dagelijks bieden we tussen 11 en 14 uur een wisselend menu aan op basis van verse en gezonde producten, dat verzorgd wordt door onze medewerkers ter plekke”, legt Wijbega uit. “Buiten die tijden kunnen bezoekers hun eigen eten en drinken pakken en afrekenen met een zelfscankassa. Ook kan er catering worden besteld voor events zoals vergaderingen en zakelijke lunches. De locatie leent zich daarnaast door de ligging ook uitermate goed voor het organiseren van recepties en zakelijke feesten. ” 
 
Membership

Het Werkcafé is toegankelijk voor alle bewoners en bezoekers van de Campus, maar wil juist voor de bedrijven die een plek huren in het Innolab méér bieden, met een speciaal membership. Naast de catering voor zakelijke gelegenheden bieden zij een compleet servicepakket aan voor koffie en water op kantoor. Ook zal er in de toekomst extra ontmoetingsgelegenheid worden gecreëerd voor de leden via activiteiten als seminars, lezingen en presentaties. Wijbenga: “We willen echt de verbinding aangaan met de huurders van het Innolab, meer dan een kop koffie bij een vergadering. We bieden de community een membership aan, die hen ontzorgt en diverse voordelen biedt op gebied van werken en eten en drinken.

Innovatiecentrum Chemie en Engineering

Het Innovatiecentrum Chemie en Engineering biedt ruimte aan een aantal innovatieve en onderzoeksgerichte bedrijven. Ook biedt het pand ruimte aan start-ups en R&D door de aanwezigheid van twee open innovatielabs in het pand: Innolab Chemie én Innolab Engineering. De bedrijven doen onderzoek in de chemische- en farmaceutische industrie en op het gebied van engineering en krijgen elk hun eigen laboratorium en onderzoekcentrum in het nieuwe innovatiecentrum. Naast het IFG investeren Triade Real Estate, de Rabobank, RUG Holding en Bouwgroep Dijkstra Draisma in het Innovatiecentrum.