Economie

Partnerbijdrage

Ondernemen in Groningen? Verkoop ook je producten gemakkelijk online

Als ondernemer in Groningen ben je natuurlijk steeds op zoek naar manieren om je omzet te vergroten. Een eenvoudige manier om je succes uit te bouwen, is door je producten online te verkopen. Repareer je bijvoorbeeld fietsen? In dat geval is het mogelijk om bijvoorbeeld fietsonderdelen online te verkopen eventueel in combinatie met nieuwe fietsen. Heb je een specialiteitenzaak? Kijk welke producten zich lenen voor online verkoop en start een webshop. Dat is via https://www.shopify.nl/online heel gemakkelijk. Zo zijn er allerlei producten die zich goed lenen om online te verkopen.


Leestijd: 1 minuut

Proef in Groningen met leiden bezoekersstromen door winkelgebied Westerhaven
Proef in Groningen met leiden bezoekersstromen door winkelgebied Westerhaven

Het is voor jou als ondernemer in Groningen niet nodig om je webshop te laten ontwikkelen door een professional. Dat brengt namelijk een aardig kostenplaatje met zich mee. Een e-commerce platform, zoals hierboven genoemd, biedt alle tools. Bovendien heb je de mogelijkheid om met een gratis proefperiode te starten. Alle tools staan tot je beschikking om zonder enige kennis van websiteontwikkeling je webshop te maken. Het toevoegen van categorieën en producten is kinderlijk eenvoudig. Je eigen design is af te stemmen op de huisstijl die je al in gebruik hebt. Heb je geen producten, maar wil je wel online ondernemen in Groningen met productverkoop? In dat geval is het mogelijk om van dropshipping gebruik te maken. Het voordeel? Je hebt geen eigen voorraad nodig en hoeft ook geen opslagruimte te huren, zodat je geen grote investering hoeft te doen.

Er is nog een andere manier om je producten online te verkopen, namelijk door een affiliate programma te starten. Daarmee bied jij als ondernemer in Groningen andere ondernemers de mogelijkheid jouw producten aan te prijzen. Indien er via een ander bedrijf een verkoop tot stand komt van jouw product verstrek je een vergoeding. Het kost je dus wel geld, maar aan de andere kant is er wel sprake van een extra verkoop. Het zijn vooral de grote bedrijven die affiliate programma’s bieden, maar ook voor kleinere ondernemingen is het geschikt. Heb je bijvoorbeeld een winkel met sportartikelen? Zoek dan contact met eigenaren van websites of blogs die jouw artikelen op deze manier willen promoten. Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om met online adverteren te starten. Bijvoorbeeld door advertenties of banners op websites te laten plaatsen waar jouw doelgroep te vinden is. Het is verder interessant om via social media je producten en webshop te promoten.