Economie

Prijswinnende Rabarberlikeur van Groningse Geerben weer te koop

Geerben Bleeker (22) ging twee jaar geleden met het familierecept van de rabarberlikeur zijn moeder aan de haal en inmiddels verkoopt hij zijn prijswinnende likeur zelfs aan Michelinrestaurants! Nu het rabarberseizoen weer is aangebroken, kan de likeur weer gekocht worden. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Prijswinnende Rabarberlikeur van Groningse Geerben weer te koop
Prijswinnende Rabarberlikeur van Groningse Geerben weer te koop

Recent nog wist de rabarberlikeur van Reben een mooie bronzen medaille binnen te slepen in de London Spirits Competition 2022. De onafhankelijke jury omschreef de likeur als “Zoetzure smaak van rabarber met hibiscustonen en een lichte scherpte.” Op de meest recente batch flessen staat ‘Rabareriqué’, een verwijzing naar rabarber en een ode naar Geerben zijn moeder, Frederiqué. De likeur is gebaseerd op haar recept. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en komen van Nederlandse bodem. 
 
Het product is seizoensgebonden, dat is wat de kwaliteit van het product waarborgt. De eerste rabarberoogst dit seizoen vindt plaats halverwege mei in Noord-Limburg. De rabarber wordt met de hand geplukt door Niek, geboren en getogen op de rabarberboerderij. Daarna gaat meester destilleerder Arthur aan de slag om te zorgen dat het familierecept wordt nageleefd. De rabarber, alcohol en suiker worden allen in Nederland geproduceerd. Door het vakmanschap van eenieder die bijdraagt aan het proces van het vullen van één fles rabarberlikeur, blijft de likeur speciaal en exclusief. Elk jaar wordt er een gelimiteerde oplage geproduceerd, zodra de voorraad op is, is het op. Het is dan ook niet raar dat een fles Reben rabarberlikeur rond de €30 ligt.
 
Geerben studeert nog in Groningen maar is druk bezig met zijn onderneming. Hij maakt een product van hoge kwaliteit, met mensen die professionals zijn in hun vakgebied. Het is zeker niet zijn eerste onderneming, op de middelbare school was hij al bezig met het opzetten van een kledingmerk.