Economie

Partnerbijdrage

Samen herinneren op afstand? Monuta in Groningen geeft tips

In deze tijden van fysieke afstand kan het moeilijk zijn om steun te vinden bij het herdenken van uw overleden dierbare. Toch is dat niet onmogelijk. Monuta geeft u graag een aantal tips zodat u samen kunt herinneren. Op afstand, maar toch dichtbij.


Leestijd: 1 minuut

Samen herinneren op afstand? Monuta in Groningen geeft tips
Samen herinneren op afstand? Monuta in Groningen geeft tips

Door de coronacrisis is het lastig om fysiek bij elkaar te zijn. Terwijl dat juist troostend kan werken wanneer u uw overleden dierbare wilt herdenken. Blijf daarom zoveel mogelijk in contact met uw dierbaren, maar dan online. Organiseer een herdenkingsavond via Skype, Zoom of FaceTime en haal samen herinneringen op. Zo herdenkt u toch samen, op afstand.

Rituelen zeggen vaak meer dan woorden. Veel mensen vinden troost in het branden van een kaars. Anderen vinden simpelweg troost in het blijven noemen van de naam van hun overleden dierbare. Daarom organiseert Monuta op 2 november de online herdenkingsbijeenkomst Samen Herinneren. Op deze bijeenkomst kunt u de naam van uw dierbare laten voorlezen en daardoor laten voortleven.

Maar ook na deze avond helpt Monuta u te herdenken. U kunt bijvoorbeeld een ster plaatsen voor uw overleden dierbare op sterrenhemel.nl. Zo blijft uw dierbare in gedachten toch dichtbij.

Na het afscheid biedt uw directe omgeving vaak nog voldoende ruimte voor een luisterend oor. Maar na verloop van tijd kan dit minder worden. Als u behoefte heeft om uw verhaal toch te delen, dan kan dat online met lotgenoten op het forum wietroostmij.nl. De ontmoetingsplek voor nabestaanden.

Monuta is er voor u. Voor, tijdens en na de uitvaart. Neem contact op met uw Monuta uitvaartverzorger als u meer wilt weten over wat wij kunnen betekenen. Voor het regelen van een uitvaart zijn we dag en nacht bereikbaar op 0800 – 023 05 50. Wilt u herkenbare ervaringsverhalen over verlies en herdenken lezen? Kijk dan op monuta.nl/samenherinneren.