Economie

Partnerbijdrage

Vast 050 nummer op mobiel: professioneel én flexibel

Met een bedrijf gevestigd in Groningen kan het interessant zijn om een vast telefoonnummer te nemen. Een vast telefoonnummer met netnummer, het bekende 050 nummer, vertelt immers iets over waar het bedrijf gevestigd is. Zo kunnen zoekende klanten aan het telefoonnummer van het bedrijf al herkennen dat het bedrijf zich in de regio Groningen bevindt. Anderzijds kunnen klanten wanneer ze gebeld worden door een nummer met netnummer 050 zien dat ze gebeld worden door iemand uit de regio.


Leestijd: 2 minuten

Vast 050 nummer op mobiel: professioneel én flexibel
Vast 050 nummer op mobiel: professioneel én flexibel

Tegenwoordig maken steeds minder mensen gebruik van een vast nummer. Sinds de intrede van de mobiele telefonie is mobiel bellen steeds populairder geworden. Mobiel bellen geeft veel flexibiliteit – bellen hoeft niet meer vanaf een huiskamer of een kantoor. Het kan nu vanaf elke plek met mobiel netwerk, en tegenwoordig is het meer zoeken naar plekken zónder mobiel netwerk dan naar plekken waar wel netwerk te vinden is.

Om de betrouwbaarheid en de herkenbaarheid van een vast nummer te gebruiken, maar wel de mobiliteit en flexibiliteit van een mobiel nummer te behouden, is het mogelijk om een vast telefoonnummer te gebruiken op een mobiele telefoon.

Een 050 nummer aanvragen en laten doorschakelen naar mobiel is een ideale oplossing voor ieder bedrijf. Het beste van beide werelden, de lokale binding en professionaliteit van een 050 nummer, met de flexibiliteit van een mobiel. Het toestel waar naar doorgeschakeld wordt kan real-time gewijzigd worden zo vaak men wilt: telefonisch of via een app. Zo hoeven Groningse ondernemers nooit meer een belangrijk gesprek te missen, ook wanneer zij te druk zijn om zelf te beantwoorden.

Met een vast nummer op mobiel is het net zoals met een 06 nummer mogelijk om overal te bellen en de telefoon op te nemen. Daarnaast is het mogelijk om het mobiele nummer waaraan het vaste nummer gekoppeld is te wijzigen. Dit kan handig zijn wanneer verschillende mensen wisselend de telefoon opnemen. Zo kan op de ene dag het vaste nummer doorgeschakeld worden naar de ene werknemer en een volgende dag naar een andere.

Toen de eerste telefoonlijnen werden getrokken in Nederland, inmiddels ruim 140 jaar geleden, waren er slechts 49 telefonie abonnees met een vast telefoonnummer. In de periode die daarop volgde nam telefoongebruik flink toe. Hoewel er aanvankelijk alleen telefoonlijnen getrokken werden in Amsterdam breidde het telefoonnetwerk zich al snel uit naar de rest van Nederland. In 1915 groeide het aantal telefoonaansluitingen naar 75,000.

Het doorverbinden van bellers gebeurde aanvankelijk handmatig. Wanneer iemand wilde bellen werd er eerst contact gemaakt met een telefooncentrale. In de telefooncentrale werd vervolgens handmatig verbinding gemaakt met het gewenste nummer. Later werd dit proces geautomatiseerd.

Om het doorverbinden wat makkelijker te maken werden telefoongebruikers gekoppeld aan de regio waarin ze woonden. Elk nummer kreeg een regionummer dat gedraaid moest worden vóór het abonneenummer. Voor Groningen was dit aanvankelijk 05900.

Het aantal telefoongebruikers bleef groeien. Hierdoor werden de telefoonnummers steeds langer. Vroeger moest bij elk telefoontje een telefoonnummer handmatig worden gedraaid met een draaischijf. Met de langer wordende nummers werd dit steeds lastiger. Mede hierdoor werd ervoor gekozen om de regionummers te verkorten. Zo ontstond het kortere '050' voor de regio Groningen.