Economie

Partnerbijdrage

Verantwoord fit worden in de stad? Dat kan bij Push & Pull

Langs de grote ramen van het pand aan de Oude Ebbingestraat 44 lopen regelmatig voorbijgangers die vol belangstelling naar binnen kijken. Vaak zijn ze verrast door wat ze zien: achter de ‘supplementen supermarkt’ die de jongens van Push & Pull voorin het pand hebben opgezet zien ze namelijk een ruim ingerichte sportschool waar hard wordt getraind!

De creatief gekozen naam, Push & Pull, komt voort uit de essentie van de fitnesssport: duwen en trekken, tegen zo zwaar mogelijke gewichten. ‘Dat is hoe we hier werken aan fitheid en gezondheid’ zegt Rink Dubblinga, die samen met Laurens Groeneveld eigenaar is van de sportschool.


Leestijd: 2 minuten

Verantwoord fit worden in de stad? Dat kan bij Push & Pull
Verantwoord fit worden in de stad? Dat kan bij Push & Pull

Personal Training of zelf trainen

Eenmaal binnen bij Push en Pull valt al snel op dat de sfeer er erg gemoedelijk is en dat men elkaar graag helpt tijdens het trainen. Personal training wordt gegeven door één van de trainers van Push & Pull, maar ook sporters die zelfstandig aan het trainen zijn helpen elkaar. Laurens: ‘Dat komt omdat onze leden zich echt onderdeel voelen van onze community’.

Toch adviseren Laurens en Rink beginnende sporters te starten met personal training. Rink: ‘Met personal training is de volledige aandacht op jou gericht en leer je de techniek van de oefeningen aan zoals het hoort. De kans op blessures is daardoor zo klein mogelijk en vanuit de juiste techniek kun je uiteindelijk ook intensiever en zwaarder trainen. Heb je de techniek op den duur voldoende onder controle, dan kun je zelfstandig aan de slag’.

Samen fitter worden

De stap naar de sportschool maken is voor sommige mensen best een grote stap. Dit is iets wat de eigenaren meerdere keren hebben gehoord van sporters. Aan de andere kant is fit en gezond zijn juist iets wat helpt voor het zelfvertrouwen.

Om die twee nader tot elkaar te brengen hebben de eigenaren naast personal training ook duo-personal training geïntroduceerd. ‘Dit is personal training, maar dan in een tweetal. Je krijgt daarbij nog steeds persoonlijke begeleiding, maar kunt het samen met een vriend, vriendin of bijvoorbeeld huisgenoot doen’. Training nemen met iemand anders verlaagt de drempel om naar de sportschool te gaan voor sommige mensen enorm. Tenminste, afgaande op de animo voor Duo-PT, zoals het in het kort wordt genoemd. Laurens: ‘We hebben er sinds we ermee begonnen zijn erg veel aanmeldingen voor binnen gekregen en de reacties zijn heel positief. En ook voor ons en onze trainers is het een leuke afwisseling, doordat je merkt dat de sfeer heel ontspannen is’.

Sporten met een steuntje in de rug van je werkgever

Naast alle persoonlijke begeleiding die vanuit de sportschool wordt aangeboden is het verder nog mogelijk om bedrijfsfitness te doen. ‘Dat betekent niet dat je met collega’s moet sporten zoals sommige mensen denken’ zegt Rink lachend. ‘Bedrijfsfitness is een landelijk concept waarbij jij via je werkgever en je brutoloon de abonnementskosten betaalt, waardoor je voordelig kunt sporten’. ‘Veel mensen weten niet eens dat hun werkgever aangesloten is bij Bedrijfsfitness Nederland en dat is een gemiste kans’ vult Laurens aan. En het is inderdaad een gemiste kans, want wie zich erin verdiept, leest al gauw dat je tot gemiddeld 40% bespaart op de abonnementskosten. Dat kon minder!

Kom gezellig langs

Wil je nu meteen een boost geven aan je fitheid? Dan nodigen de jongens je van harte uit in de sportschool aan de Oude Ebbingestraat 44 in het centrum. ‘Kom ook gerust gezellig langs om eerst een kijkje te nemen’ sterkt Laurens de uitnodiging aan.

Afgaand op onze ontvangst geven ze je inderdaad graag een rondleiding. Tijdens de rondleiding viel er op de muur groot te lezen: ‘Work hard, stay humble’. Wat ons betreft past die slogan heel goed bij de sportschool!