Economie

Webinar voor Groningse startups en scale-ups die de potentie van 5G willen ontdekken

Startups en scale-ups met interesse in connectiviteit, en met name 5G, zijn van harte welkom bij een webinar op donderdagmiddag 13 januari, georganiseerd door Founded in Groningen en 5Groningen. Bij 5Groningen, programma van Economic Board Groningen, worden diverse innovaties met 5G getest.


Leestijd: 1 minuut

Webinar voor Groningse startups en scale-ups die de potentie van 5G willen ontdekken
Webinar voor Groningse startups en scale-ups die de potentie van 5G willen ontdekken

Bijvoorbeeld een zelfrijdende bus of een drone die zelfstandig lange afstanden kan vliegen en spoedpakketjes aflevert. Ook maakt 5G het bijvoorbeeld mogelijk om op afstand een diagnose te stellen, doordat de arts in het ziekenhuis met een snelle verbinding live mee kan kijken in de ambulance. Tijdens het webinar wordt besproken hoe een bedrijf innovaties met 5G kan testen en welke voordelen dit kan opleveren.

5Groningen biedt startups en scale-ups met innovatieve ideeën de unieke kans om samen met nonprofit organisaties en experts van toonaangevende telecompartijen toepassingen met 5G te testen. Er is maximaal € 50.000,- cofinancieringssubsidie per pilot beschikbaar, indien een goed idee past binnen de randvoorwaarden van 5Groningen. 5Groningen test toepassingen met 5G. Dus niet de techniek, maar wat je ermee kunt.

5G is de nieuwste generatie mobiele communicatie en is de opvolger van 4G. 5G is veel sneller, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt voor een langere batterijduur. De vertraging in het netwerk is veel kleiner.

Webinar programma

Op donderdag 13 januari vertellen Rian van Diedenhoven (foto boven) en Marc Cremers van 5Groningen meer over de voordelen die 5Groningen kan bieden en over de procedure voor bedrijven om een pilot te starten. Ook komen de mogelijkheden van 5G aan bod en Rian en Marc delen een aantal praktijkvoorbeelden van afgeronde 5G pilots.

Lasse Licht, mede-eigenaar van startup Mindhash, zal zijn ervaringen delen over de 5G-pilot ‘Traffic Sense’ die hij momenteel doet bij 5Groningen. Traffic Sense is een apparaat dat LiDAR-beelden via 5G verwerkt en verstuurt op een vaste locatie op de Zernike Campus. Het doel is om voertuigen te tellen en verkeersbewegingen te volgen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om tijdens het webinar vragen te stellen.

Aanmelden

Het webinar vindt plaats op donderdag 13 januari van 16.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via deze link.