Innovatie

Business Generator Groningen organiseert workshops voor MKB over “slim omgaan met data”

In het huidige digitale tijdperk is het van toenemend belang voor bedrijven, en hun concurrentiepositie, dat ze optimaal omgaan met data. Bedrijven die slim met data omgaan zijn bewezen succesvol. Maar hoe kunnen MKB bedrijven die daar geen ervaring mee hebben het best met data aan de slag? Om deze bedrijven goed op weg te helpen introduceert Business Generator Groningen in samenwerking met haar partners “Slim met Data Workshops” voor het MKB.


Leestijd: 2 minuten

Business Generator Groningen organiseert workshops voor MKB over “slim omgaan met data”
Business Generator Groningen organiseert workshops voor MKB over “slim omgaan met data”

Door slim om te gaan met data ontstaan er volop kansen om effectiever te werken en je doelgroep optimaal te bedienen. Hoewel een grote groep MKB’ers de waarde van data voor haar organisatie erkent, blijkt het in de praktijk lastig een begin te maken, prioriteiten te stellen en de transitie naar een (meer) datagedreven organisatie te realiseren. Voor deze doelgroep introduceert Business Generator Groningen in samenwerking met haar partners de Slim met Data Workshops voor het MKB.

‘Data is the new oil’

In het digitale tijdperk waarin we leven hebben we meer data dan ooit tevoren tot onze beschikking. Bedrijven die slim met deze data omgaan zijn bewezen succesvol. Maar omgaan met data brengt ook risico’s en verantwoordelijkheden met zich mee. Privacy issues en zorgen rondom onze digitale veiligheid steken steeds vaker de kop op. Slim omgaan met data vraagt daarom om een gefundeerde strategie waarin op duurzame wijze het maximale uit data halen voorop staat.

De dagelijkse realiteit

Een koud kunstje misschien voor MKB bedrijven die hier al jarenlang in investeren, maar ook een wereld te ontdekken voor de MKB’er die nog niet zover is. Frits Wijbenga, Business Developer bij Business Generator Groningen: “Een grote groep MKB’ers wil dolgraag met data aan de slag, maar weet door de schat aan mogelijkheden niet waar ze moeten beginnen, waar ze zich op moeten focussen en hoe ze dit aan moeten pakken. En dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat dit niet hun core business is en andere zaken al hun tijd en aandacht vragen. Zeker de afgelopen anderhalf jaar. Met de Slim met Data Workshops voor het MKB wil de Business Generator deze groep ondersteunen en zetten ondernemers onder begeleiding van ervaren data professionals samen met een groep mede-MKB’ers de eerste stap naar een datagedreven onderneming.”

Inzicht in kansen, prioriteiten stellen en een concreet actieplan

Aan het eind van de rit hebben de ondernemers inzicht in de kansen en prioriteiten van data voor hun onderneming, kennis van hoe ze duurzaam met de beschikbare data kunnen omgaan en helder waar ze de komende tijd mee aan de slag kunnen. Frits Wijbenga: “Het leuke aan deze workshopreeks is dat de ondernemers die dit voorjaar aan de workshops in Drenthe hebben deelgenomen ook echt tastbare resultaten hebben behaald waar ze dagelijks profijt van hebben. Dan moet je denken aan de realisatie van een online boekingssysteem, een relevante periodieke nieuwsbrief en een roadmap naar een datagedreven onderneming als resultaat.”

De workshops

De eerste workshop wordt georganiseerd op woensdag 3 november. De workshops zijn online te volgen en worden gratis aangeboden aan MKB’ers uit de noordelijke regio.

De Slim met Data Workshops voor het MKB worden (mede) gefinancierd vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en georganiseerd door Business Generator Groningen in samenwerking met haar partners NHL Stenden, Provincie Friesland en de YADS Academy of Data Science.

Interesse in de Slim met Data Workshops voor het MKB?

Bezoek dan even de projectpagina voor meer informatie of meld je direct aan.

https://www.youtube.com/watch?v=BcP7tHxGJr4
Ondernemers voorbereid op digitale toekomst