Innovatie

FietsAlarmering voor ouderen: bedrijf van Hanzestudent in Groningen wint Rabo Ondernemersprijs t.w.v. €10.000

De jonge Groningse ondernemer Joris Koops heeft een systeem bedacht om met name ouderen vanaf 65 jaar veiliger te laten fietsen. Rond zijn product – FietsAlarmering –  maakte hij een bedrijf, en daarmee won hij gisteren de Rabo Ondernemersprijs t.w.v. €10.000.


Leestijd: 1 minuut

Joris Koops is met zijn onderneming FietsAlarmering dé winnaar van de Rabo Ondernemersprijs. In maart hebben 79 studenten zich opgegeven voor de Bootcamps over ondernemerschap.

De eindbestemming was de Grand Final waar de Rabo Ondernemersprijs t.w.v. €10.000 is uitgereikt. Zeven weken lang volgden de studenten online workshops, coaching sessies, masterclasses en activiteiten op het gebied van ondernemerschap. Deze kennis hebben de finalisten gebruikt om uiteindelijk in de finale terecht te komen waar Joris Koops van de Hanzehogeschool Groningen zich winnaar mag noemen.

Rabo Ondernemersprijs

Met de strijd om de Rabo Ondernemersprijs hebben de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG), BusinessMatch Groningen en de Rabobank de studenten de afgelopen maanden uitgedaagd om hun ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen. Uit de aanmeldingen selecteerde een jury, tijdens de selectiedag, drie finalisten.

Deze drie studenten presenteerden zich afgelopen donderdag tegenover een jury bestaande uit juryvoorzitter Peter Schey, directeur Bedrijven Rabobank Stad en Midden Groningen, Lusanne Tehupuring van Founded in Groningen en Ivo van de Boer eigenaar van Excap. Door de coronacrisis is de Grand Final uitgesteld van april naar september en met een beperkt publiek. Studenten, docenten, ondernemers en andere geïnteresseerden konden door middel van een livestream meekijken.