Innovatie

Kringloopwinkels Groningen komen met tegenhanger Black Friday: Green Friday

Komende vrijdag kunnen koopjesjagers in de hele wereld hun slag slaan tijdens het in enkele jaren tijd populair geworden fenomeen ‘Black Friday’. Maar behalve zo’n Zwarte vrijdag komt er ook een Green Fiday. Die dag is in het leven geroepen door kringloopwinkels, om aandacht te vragen voor hergebruik van allerlei spullen. Het gaat overigens bijzonder goed met de kringloopwinkels in Groningen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 77% van de mensen bewust kiest voor tweedehands-spullen.


Leestijd: 1 minuut

Kringloopwinkels Groningen komen met tegenhanger Black Friday: Green Friday
Kringloopwinkels Groningen komen met tegenhanger Black Friday: Green Friday

Green Friday is in het leven geroepen als duurzame tegenhanger van Black Friday. Vrijdag 27 november worden de positieve effecten van hergebruik dan extra onder de aandacht gebracht.

Om 11.45 uur zal wethouder Glimina Chakor als van de gemeente Groningen, belast met duurzaamheid en circulaire economie, een CO2-cheque van Stichting Kringloop+ in ontvangst nemen. In 2019 zorgden de kringloopactiviteiten van Kringloop+ voor een CO2-reductie van maar liefst 405.640 kg.

CO2-besparing én voordelig winkelen

De kringloopbranche doet het erg goed. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 77% van de mensen bewust kiest voor tweedehands-spullen. Alles wat we niet weggooien, hoeven we niet te verbranden en niet opnieuw te maken.

Bij elke kilogram aan hergebruikte spullen krijg je (bijna) een kilogram CO2-besparing heeft TNO berekend. Die kun je als klant alvast in je zak steken. Green Friday bij Kringloop+ is het perfecte alternatief voor liefhebbers van shoppen en voordeelstunts.

Bovendien zorgt iedere aankoop voor werk voor een groep mensen die anders aan de kant staat. De winkel is een fijne en veilige plek waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt elkaar kunnen ontmoeten.