Innovatie

Provincie ondersteunt drie opmerkelijke innovatieve en duurzame MKB bedrijven in Groningen

Het college van GS van Groningen heeft aan drie midden- en kleinbedrijven (MKB) subsidies toegekend uit het provinciale programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.


Leestijd: 2 minuten

Het college vindt het belangrijk om in deze tijden van economische recessie en oplopende werkloosheid,  ondernemers mogelijkheden te bieden om te investeren in innovatieve en duurzame projecten. De bijdragen zijn vaak een zetje in de rug om tot investeringen over te gaan. De bedrijven krijgen maximaal 50 procent van de investering vergoed.

Voor de drie bedrijven, Jurgens BV in Slochteren, Horus View and Explore B.V. in Bedum en Qpot in Groningen wordt een totale financiële bijdrage van 155.341 euro beschikbaar gesteld. Jurgens BV krijgt 37.900 euro voor de ontwikkeling van een zelfsluitende brandwerende taatsdeur, Horus View and Explore B.V. 26.900 voor de ontwikkeling van een universele 3D camera behuizing en Qpot 90.541 euro voor de ontwikkeling van een slimme enkelvoudige energiemeter voor het grootverbruik van MKB bedrijven.

Jurgens B.V. Slochteren

Dit bedrijf krijgt een subsidie voor de ontwikkeling van een door het bedrijf zelf nieuw ontwikkelde scharnier voor een taatsdeur toe te passen als zelfsluitende brandwerende deur. Dit nieuwe product, een zelfsluitende brandwerende taatsdeur, heeft als belangrijk voordeel dat het flexibel in het bouwproces kan worden ingepast. Het bedrijf zit kansen voor deze nieuwe deur in zowel de nieuwbouw als in de bestaande bouw en verwacht een omzetstijging van meerdere tonnen euro's per jaar te kunnen realiseren.

Horus View and Explore B.V. Bedum

Het bedrijf Horus View and Explore B.V. ontwikkelt een camerabehuizing voor 3D camera's die 360 graden beeldopnamen kunnen maken. Dit type camera wordt veel in de safety and security markt ingezet. Met het nieuwe product maakt het mogelijk dat gebruikers zoals politie, defensie, energiebedrijven de opnamen in eigen beheer kunnen maken en met software van Horus zelf de data kunnen analyseren. Bij een succesvolle introductie van de nieuwe camerabehuizing verwacht het bedrijf binnen twee jaar drie extra werknemers in dienst te kunnen nemen .

Qpot Groningen

Qpot is een onderneming die voor de procesindustrie bedrijfsprocessen optimaliseert en verduurzaamt door energieverbruikdata te analyseren en aanbevelingen op te stellen. De innovatie die Qpot wil realiseren is het vervangen van dure multimeters die nodig zijn voor de analyse door een goedkopere enkelvoudige energiemeter.