Nieuws

'Dit lees je normaal alleen in de krant'


Leestijd: 1 minuut

De verslagenheid onder de inwoners van Baflo, dat enkele honderden inwoners telt, is groot. Zo’n acht dorpelingen, een aantal nog met de fiets in de hand, stonden donderdagochtend ontdaan te kijken naar het pand waarin zich de avond ervoor nog een drama afspeelde. Volgens een van de toeschouwers, die zijn naam niet wil zeggen, werd de onbekende dode vrouw woensdagavond rond een uur of acht levenloos aangetroffen in de hal van het complex. Ze zou zijn bewerkt met een brandblusser. Pogingen van twee bewoners, waaronder een verpleegkundige, om het slachtoffer nog te reanimeren mochten niet baten, weet hij te vertellen. Wie de vrouw is, weet hij niet. ‘Niemand kent haar’, zo zegt hij.

Een overbuurvrouw omschrijft de avond ervoor als ‘een wild west film’. ‘De hele straat stond vol politie. Ik voelde me een figurant in een slechte film.’

Het appartementencomplex, Bellevue, oogt als een statig, monumentaal herenhuis. Volgens omwonenden worden de acht appartementen vaak tijdelijk verhuurd. De omgeving van het gebouw is afgezet met roodwitte linten en is er veel politie aanwezig.

Zo druk als het is in de omgeving van het complex, zo verlaten oogt het station van Baflo deze donderdagochtend. Terwijl woensdagvond op nog geen enkele honderden meters afstand een agent werd neergeschoten, maakt het station nu een verlaten indruk. Ook op de kermis naast het station is het stil; de attracties zijn uitgeschakeld.