Nieuws

De horeca mag de deuren weer openen: "Verschrikkelijk mooi"

De horeca mag vanaf vandaag de deuren weer openen. Dat is een van de versoepelingen die het kabinet gisteravond aankondigde tijdens de persconferentie. Het zorgt voor vreugde onder horecaondernemers. “We zijn echt hartstikke blij”, zegt Nick Nijboer, mede-eigenaar van het Pomphuis in Groningen. “Eindelijk mogen we weer gasten ontvangen.”


Leestijd: 1 minuut

De horeca mag de deuren weer openen: "Verschrikkelijk mooi"
De horeca mag de deuren weer openen: "Verschrikkelijk mooi"

De timing is voor hem en zijn compagnon Jan Bas van Aalderen perfect, want sinds gisterochtend ligt er een nieuwe eikenhouten vloer in de zaak. Vandaag om 12:00 openen ze de deuren. “Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik heb vanochtend een espresso gezet en ben aan de slag gegaan met opstarten.”

De mannen hebben een restaurant en een stads-café in het pand aan het Kleine der A. Op de eerste verdieping bieden ze normaal ‘fine dining’ aan met Groninger producten. Dat gaan ze volgende week weer openen, omdat daar meer voorbereidingen voor nodig zijn. Deze week bieden ze daarom op beide verdiepingen het à la carte menu aan van het café beneden. 

De meeste bestellingen zijn gedaan en de komende dagen gaat Nijboer kijken of hij het personeel rond kan krijgen. “Het is even kijken naar wie werkt er nog en wie niet, maar we hebben in elk geval een mooie harde kern. En ik heb ook veel parttimers al weer gesproken. Die hebben ook allemaal weer zin om aan de slag te gaan.”

Waar Nijboer het meest naar uitziet? “De gasten weer face-to-face verwelkomen en kunnen bedienen. We hebben de afgelopen tijd wel eten bezorgd, maar de echte gastvrijheid kan je eigenlijk alleen maar in de zaak bieden.”