Nieuws

Gratis taxi naar het stembureau vanwege stakingen streekvervoer

Inwoners van Groningen en Drenthe die woensdag niet op eigen gelegenheid naar het stembureau kunnen reizen, kunnen gebruikmaken van een gratis hubtaxi die ze van huis naar het stembureau kan brengen en weer terug.


Leestijd: 1 minuut

Gratis taxi naar het stembureau vanwege stakingen streekvervoer
Gratis taxi naar het stembureau vanwege stakingen streekvervoer

Dat hebben de provincies besloten omdat er vanwege de geplande stakingen in het streekvervoer woensdag mogelijk geen bussen rijden. De provincies vinden het belangrijk dat iedereen die wil stemmen, ook kan stemmen. 

Op vertoon van een stempas brengt de taxi personen naar het stembureau die er anders niet kunnen komen. De taxi rijdt tussen 10.00 en 21.00. De reiziger wordt thuis opgehaald en naar het dichtstbijzijnde stembureau gebracht. De taxi blijft wachten terwijl de reiziger een stem uitbrengt en brengt de reiziger vervolgens terug naar huis. Voor mensen met een (visuele) beperking rijdt de hubtaxi naar het dichtstbijzijnde stembureau dat is uitgerust met de juiste faciliteiten.  

Het reserveren van een hubtaxi moet minimaal een uur voor vertrek en kan alleen telefonisch. Reizigers moeten bij het reserveren duidelijk maken dat het om een gratis rit naar het stembureau gaat. Op de website van hubtaxi is het telefoonnummer te vinden.