Nieuws

Groningse bedrijfsleven laat 4.000 posters drukken tegen reclamebelasting

   
Het collectieve bedrijfsleven heeft 4.000 zwarte posters laten drukken in de strijd tegen de plannen voor invoering van de reclamebelasting. Ondernemers in Groningen kunnen de posters sinds vandaag gratis afhalen, zo meldt de Groninger Ondernemers Courant (GROC).


Leestijd: 1 minuut

Foto: Jos Schuurman
Foto: Jos Schuurman

Tegen reclamebelasting’, staat er in witte kapitalen op de zwarte poster. Ook is er op de posters een QR-code te vinden die linkt naar de petitie tegen de reclamebelasting. De petitie is inmiddels bijna 2.500 keer getekend.

De posteractie wordt gesteund door de Groningse Bedrijvenverenigingen: VBNO, WEST, Zuidoost, GCC, Ondernemend Ten Boer en Ondernemend Haren. Ook KHN en VNO/NCW Noord steunen de actie.

Ondernemers die een poster willen, kunnen contact opnemen met het secretariaat van hun Bedrijvenvereniging. Onder andere bij Momentum aan de Bieskemaar (VBNO) ligt een stapel, bij My Office aan het Winschoterdiep (Zuidoost) en ook tien winkels in de binnenstad van Groningen fungeren als afhaalpunt. Ondernemers in Ten Boer kunnen terecht bij de Readshop op het Koopmansplein. In Haren liggen de posters vanaf zaterdag bij Bistro Heerlijk.

Afhaalpunten in de binnenstad:

– Groninger Kaasboetiek, Astraat 5

– Liatelier, Vismarkt 45

– Roezen, Zwanestraat 22

– Stadsakker, Oude Kijk in ’t Jatstraat 38

– ’t Binnenhuis, Nieuwe Ebbingestraat 15

– Apriori, Carolieweg 16

– Mary jane Boetiek, Oosterstraat 23

– Firma Mulder, Ged. Zuiderdiep 47

– Stadscafé Double aa, Westerkade 18