Nieuws

Groningse tatoeëerder veroordeeld tot celstraf wegens verkrachting klanten

Een tatoeëerder uit Tolbert is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden (waarvan negen voorwaardelijk) voor de verkrachting van twee vrouwelijke klanten en de aanranding van één vrouw misdrijven in zijn eigen tattoo- en piercingshop in Groningen. Hij kreeg daarnaast een beroepsverbod opgelegd van de rechter.


Leestijd: 1 minuut

Groningse tatoeëerder veroordeeld tot celstraf wegens verkrachting klanten
Groningse tatoeëerder veroordeeld tot celstraf wegens verkrachting klanten

De slachtoffers kwamen voor een piercing of een tattoo in de zaak waarvan de man eigenaar was, zo meldt NU.nl/Groningen. Zij waren dan ook afhankelijk van zijn zorg, zo oordeelde de rechter. Zo lagen sommige slachtoffers met een geheel ontkleed onderlichaam op de stoel van de verdachte. Vervolgens werden zij onzedelijk betast tijdens het zetten van een piercing of tatoeage in of nabij de vagina.

De verdachte werd in 2012 ook al veroordeeld voor aanranding van vrouwen in zijn tattooshop, toen door het Gerechtshof. De rechtbank spreekt dinsdag dan ook van een recidive, hoewel er rekening wordt gehouden met het feit dat die gebeurtenissen stammen uit 2007 en 2009 en dat het "minder vergaande handelingen" betrof.

Man krijgt ook proeftijd van drie jaar
Naast de gevangenisstraf kreeg de man dinsdag een proeftijd van drie jaar. Bovendien moet hij zich verplicht ambulant laten behandelen en heeft hij een meldplicht.

Daarnaast mag hij tijdens zijn onvoorwaardelijke straf en in de vijf jaar daarna niet werkzaam zijn als piercer of tatoeëerder.