Nieuws

Joost van Keulen en Stef van der Ziel lanceren podcast ‘De Mannetjes’: "Beetje reuring in Stad veroorzaken!"

Oud-wethouder Joost van Keulen en internetondernemer Stef van der Ziel lanceren vrijdag een nieuwe podcast, live vanuit het Feithhuis. ‘De Mannetjes’, zoals de podcast ook gaat heten, bespreken in een uur de actualiteit in en om Groningen. “Met een dikke vette knipoog en wat slechte grappen”, zegt Joost van Keulen.


Leestijd: 3 minuten

Joost van Keulen en Stef van der Ziel lanceren podcast ‘De Mannetjes’: "Beetje reuring in Stad veroorzaken!"
Joost van Keulen en Stef van der Ziel lanceren podcast ‘De Mannetjes’: "Beetje reuring in Stad veroorzaken!"

Joost, een podcast. Tijd over? 
 Ach, weet je. Stef loopt al een aantal jaar met het idee om een podcast te beginnen. Uiteindelijk hebben we ‘De Mannetjes’ in de kroeg bedacht. Eenmaal nuchter leek het een ingewikkeld plan, maar dat viel dus best mee. We krijgen veel hulp van Tjarda Polderman en Joshua Peper, die al een tijdje de podcast ‘20 voor 12’ maken. Kan best simpel…

Nou, vertel. Wat gaan jullie doen…?
We gaan regelmatig op vrijdag, dus niet élke vrijdagmiddag, vanuit het Feithhuis – want daar kunnen ze ook wel wat steun gebruiken – een live showtje maken. Soort VrijMiBo. We bespreken daarin eigenlijk alle actualiteiten in de stad. Met een dikke vette knipoog en wat slechte grappen. Een beetje het geluid wat je niet zomaar op de radio hoort. 

Slap ouwehoeren dus?
Nou, we bereiden het ook echt wel voor hoor. Ik zal eens even kijken waar we het vrijdag over gaan hebben. Momentje, ik pak het draaiboek er even bij. De Lelylijn! Dat sowieso. Arjen Robben natuurlijk. Maar ook de zuidelijke ringweg, de coronamaatregelen, het alcoholverbod in het Noorderplantsoen, protesterende wethouders, een boze burgemeester en misschien wel een stukje racismedebat. We hebben twee gasten: Haagse insider en oud VVD-voorlichter Henri Kruithof en vastgoedmagnate Ellen van Acht (Re-Z). En we zullen het wel eventjes over Driekus Vierkant moeten hebben, denk ik. Heb je dat artikel ook gelezen? 

Zozo, dat klinkt nog wel vrij serieus. Waar blijft die knipoog?
We doen aan cultuur. Iemand komt een gedicht voorlezen. Is belangrijk. Cultuur. En we gaan bellen met Friesland. Even kijken hoe het daar gaat. Zal wel een of andere Jelle worden. Nee joh, je moet het echt niet allemaal té serieus nemen. Er moet ook gelachen worden. We proberen een beetje een balans te zoeken tussen inhoud en jolijt. Dat doe je toch op een vrijdagmiddag? Dan neem je tijdens de VrijMiBo ook even door wat je is opgevallen.

Een soort Veronica Inside dus. Wie is Wilfred en wie is Johan? 
Veronica Inside? Je bent de eerste die die vergelijking trekt. Is wel meteen erg veel eer hoor. Ik beschouw het maar als een compliment. 

Maar goed. Waaróm doen jullie dit? Heb je zelf geen podium meer?
Haha, we gaan die kant weer op….. Nee: het is gewoon voor de lol. We vinden dit gewoon heel leuk om te doen. We willen een beetje reuring veroorzaken. Het is allemaal wat kalm. De sjeu lijkt een beetje uit de stad…

Waar moeten we zijn om die reuring live mee te maken?
Kom vooral eerst naar het Feithhuis. De inloop is vanaf 16.00 uur en we beginnen om 17.00 uur. We moeten natuurlijk wel wat in de stemming komen, biertje erbij. Vervolgens proberen we er een live programma van maximaal 50 minuten van te maken. Wordt nog wat joh, want we zitten zelf achter de knoppen. We hebben wel wat gave jingles laten maken. En als we bellen met Friesland, zullen er wel wat koeien te horen zijn. 

Wat als ik niet zelf in het Feithhuis kan zijn?
Er komt een YouTube-stream. Die verspreiden we via het Twitteraccount @de_mannetjes. We werken ook hard aan een website: http://demannetjes.nl. En uiteindelijk komt de podcast natuurlijk op alle bekende platforms. Van Spotify tot Apple Podcasts. Even zoeken op De Mannetjes dus!

Succes dan maar!
Ja, heb er zin in. Beter dan dat thuiswerken in de kelder. Ben ik wel klaar mee. We hebben trouwens onze eerste recensie ook al binnen. Volgens Bram Douwes is het nu al een kutshow. Mooi man……