Nieuws

“Maak stoepen en voetpaden in Groningen veiliger”, aldus PvdA raadslid

Losse tegels, plassen water, paaltjes die in de weg staan en slecht geparkeerde auto’s en fietsen. Voor mensen die slecht ter been zijn kan dit voor onveilige situaties zorgen en dat moet veranderen vindt het Groningse PvdA raadslid Jan Pieter Loopstra. Hij maakt de kwestie aanhangig in de Groningse gemeenteraad.


Leestijd: 1 minuut

“Maak stoepen en voetpaden in Groningen veiliger”, aldus PvdA raadslid
“Maak stoepen en voetpaden in Groningen veiliger”, aldus PvdA raadslid

De gemeente moet voetpaden en stoepen beter toegankelijk maken voor ouderen en mensen met een beperking, vindt Loopstra.

Hij maakt zich zorgen over de onveilige situaties die ontstaan door de slecht onderhouden trottoirs. De PvdA vraagt daarom het college om een plan van aanpak te maken, om Groningen beter toegankelijk te maken voor mensen die slecht ter been zijn.

“Ouderen en mensen met een beperking moeten ook normaal gebruik kunnen maken van onze trottoirs en voetpaden. En daar mankeert het momenteel aan. Met een rollator kun je nauwelijks gebruik maken van onze voetpaden. Iedere inwoner telt, ook op onze voetpaden", aldus Loopstra.

Loopstra ziet regelmatig meldingen van bewoners binnenkomen bij de gemeente en vindt het belangrijk dat het college daar gehoor aan geeft. “Het is belangrijk dat wij naar onze bewoners luisteren en hun veiligheid vooropstellen”, aldus Loopstra. De PvdA wil dat alle inwoners veilig en prettig gebruik kunnen maken van onze voetpaden in dorpen en wijken.

Dit jaar presenteert het college de leidraad voor openbare ruimte. De PvdA wil dat het college met een plan van aanpak komt om slecht onderhouden stoepen en wandelpaden aan te pakken. Ook wil de PvdA dat de werkgroep Toegankelijk Groningen hierin meegenomen wordt in de besluitvorming. Komende woensdag dient de PvdA de motie in bij de raad.