Nieuws

Mark Rutte slaapt in wisselwoning tijdens bezoek aan Groningen

Demissionair minister-president Mark Rutte komt woensdag naar de provincie Groningen voor een werkbezoek. De voortgang van de versterkingsoperatie en schadeafhandeling in het aardbevingsgebied staan centraal tijdens zijn bezoek. Opvallend: Rutte sluit zijn bezoek af met een overnachting in een wisselwoning, dat schrijft Dagblad van het Noorden.


Leestijd: < 1 minuut

Rutte gaat tijdens zijn bezoek langs bij verschillende instanties. In Appingedam gaat hij langs bij Instituut Mijnbouwschade Groningen, Nationaal Coördinator Groningen, Commissie Bijzondere Situaties en Interventieteam Vastgelopen Situaties.

In Garrelsweer gaat Rutte langs bij het Actieteam Aardbevingen Garrelsweer om te praten over de versterking binnen de dorpsaanpak.

Vervolgens sluit Rutte zijn bezoek af in Ten Boer waar hij zal spreken met bewoners van wisselwoningen, een tijdelijke vorm van huisvesting voor bewoners die tijdens de versterking of nieuwbouw van hun eigen huis tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De minister-president zal zelf ook een nacht in zo’n woning slapen.