Nieuws

Zing mee in het Coronacafé – vanaf volgende week samen smartlappen zingen in Groningen

Ook helemaal klaar met het in je eentje thuis zitten achter een scherm en in je uppie de hele dag door werken? Doe dan eens mee met het “coronacafé”. Dat is een initiatief van muziekschool VRIJDAG waar iedereen aan mee kan doen, die even lekker zin heeft om luidkeels mee te zingen en éven de sleur te doorbreken. Volgende week vrijdag is het eerste van in totaal drie van deze online Meezingcafé’s.>>


Leestijd: 1 minuut

Zing mee in het Coronacafé – vanaf volgende week samen smartlappen zingen in Groningen
Zing mee in het Coronacafé – vanaf volgende week samen smartlappen zingen in Groningen

De komende maanden zullen mensen elkaar nog niet veel in levende lijven treffen, laat staan dat we samen kunnen zingen. Daarom organiseert VRIJDAG drie speciale online Meezingcafés, voor de gelegenheid omgedoopt tot Coronacafés. De data zijn: vrijdag 20 november, vrijdag 4 december en vrijdag 18 december. De Coronacafés worden uitgezonden via Zoom, beginnen om 16.00 uur duren een uur. Deelname is uiteraard gratis.

Dit voorjaar werd het Coronacafé ook al georganiseerd. Acht succesvolle edities zorgden voor een fijne doorbreking van de sleur bij gezinnen, ouderen, studenten, koppels en alleenstaanden die door de coronapandemie aanzienlijk minder sociale contacten hebben.

Het recept blijft daarom dit keer hetzelfde als dit voorjaar: muzikanten zingen gouwe ouwen en fijne meezingers, die deelnemers live kunnen meezingen via Zoom. Deelnemers horen elkaar niet, alleen de muzikanten, maar zien elkaar wel meezingen. Dat zorgt al voor veel plezier. En iedereen hoort natuurlijk elkaars eventuele huisgenoten! Je hoeft helemaal niet goed te kunnen zingen én iedereen is natuurlijk welkom. De teksten hoef je niet te onthouden: die komen tijdens de liedjes in Zoom te staan.

Organisator en host Isolde van Meerwijk: "Ook voor mij en mijn man, de pianist, waren de Coronacafés een gezellige verlichting van spannende tijden. Tijdens de komende donkere dagen kunnen we allemaal wel een opsteker gebruiken. Wat is daarvoor nu beter dan samen lekker zingen? Ik verheug me op drie nieuwe knusse cafés, waarin we toch allemaal even een beetje samen kunnen zijn. En het laatste café, op 18 december, krijgt een Kerstig tintje!"

Deelname

De Zoomlink wordt geplaatst op de website van VRIJDAG: https://bijvrijdag.nl/meezingcafe

Van tevoren aanmelden is niet nodig. VRIJDAG vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en de cafés online kan bezoeken. Bekijk via de deelnamelink welke hulp er voorhanden is met het installeren en werken met Zoom.