Nieuws

Nog steeds geen spoor van Thomas: collega’s en politie gaan flyeren in zoekgebied

De politie gaat vandaag samen met collega’s van de vermiste Thomas van Zeewijk Vink (25) flyeren in het gebied waar Thomas in de nacht van zijn vermissing voor het laatst is gezien. Met de flyers roepen ze omwonenden nogmaals op om beelden na te kijken.


Leestijd: 1 minuut

Daarmee wil de politie het zoekgebied verkleinen, meldt een woordvoerder van de politie. Het zoekgebied loopt nu grofweg van zijn werk aan de Kattenhage tot het UMCG en het Van Starkenborghkanaal.

Thomas vertrok in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december rond 00.30 van een bedrijfsfeest van KAW Architecten aan de Kattenhage. Een 27-jarige Groningse kwam Thomas ongeveer een uur later nog tegen, meldt Dagblad van het Noorden. Hij liep op dat moment op de Bloemsingel. Omdat hij zonder jas, in alleen een T-shirt, zwalkend over straat liep, vroeg ze of alles goed met hem ging. Hij antwoordde bevestigend en vervolgde zijn weg.

Wat er daarna is gebeurd, is onbekend. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat hij daarna mogelijk in de richting van het Van Starkenborghkanaal is gelopen. Om het zoekgebied te verkleinen, doen ze via flyers nogmaals de oproep aan omwonenden om hun beelden te bekijken. “Al is het maar een geluid of een persoon in de verte, alle aanwijzingen kunnen helpen”, aldus een woordvoerder van de politie.

Wie hem mogelijk op beeld heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.