Nieuws

Raadsel stadsmaquette opgelost: verloren gebouwtje bleek theekoepel Hereweg

Het raadsel van het losgeraakte gebouwtje van de enorme stadsmaquette van Groningen is opgelost: het blijkt de theekoepel aan de Hereweg te zijn. Stadjer Jelle Roelfsema kwam als eerste met het verlossende antwoord en heeft als beloning een unieke maquette van zijn eigen huis gekregen.


Leestijd: 1 minuut

Inmiddels staat ‘ie alweer een tijd in de hal van het Forum: een maquette van vier bij vier meter van de binnenstad van Groningen. Maar bij de verhuizing naar het Forum vorig jaar was er een gebouwtje losgeraakt. De makers van de maquette en de gemeente zaten met de handen in het haar: waar oh waar hoorde het gebouwtje thuis?

De gemeente besloot een prijsvraag uit te schrijven in de hoop het gebouwtje weer op zijn plek te kunnen zetten. En Jelle Roelfsema was de eerste met het goede antwoord.

Het gebouwtje, de theekoepel bij het Herewegviaduct, staat inmiddels weer op zijn vertrouwde plek. Jelle ontving vrijdag de prijs: eeuwige roem én een unieke maquette van zijn eigen huis, natuurlijk op dezelfde schaal 1:500 als de grote maquette.