Nieuws

Vindicat en Qbuzz in gesprek over nieuwe incidenten afgelopen weekend

Studentenvereniging Vindicat gaat vandaag, maandag, in gesprek met vervoersmaatschappij Qbuzz. De studentenvereniging heeft contact opgenomen met het vervoersbedrijf naar aanleiding van de ongeregeldheden die afgelopen vrijdag ontstonden na een feest bij het Zilvermeer in Groningen, dat georganiseerd was door Vindicat-leden.


Leestijd: 1 minuut

Vindicat en Qbuzz in gesprek over nieuwe incidenten afgelopen weekend
Vindicat en Qbuzz in gesprek over nieuwe incidenten afgelopen weekend

Tijdens die ongeregeldheden ontstond er voor buschauffeurs en reizigers een bedreigende situatie, waarbij bussen zijn vernield en chauffeurs zich bedreigd voelden. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse. Vindicat heeft zaterdag haar excuses aangeboden aan Qbuzz. Het gesprek dat ze vandaag zullen voeren zal gaan over de impact van de gebeurtenissen, en over hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. 

Sancties

Coalitiepartijen in de gemeente Groningen – GroenLinks, PvdA en D66 – oordelen hard over de situatie, laten verschillende media weten. Ze vinden dat er na dit zoveelste incident sancties moeten komen tegen de studentenvereniging. Over eventuele maatregelen kan nu nog niks worden gezegd, laat de woordvoerder van burgemeester Koen Schuiling weten. “Er vindt later deze week overleg plaats over wat er precies gebeurd is.” 

Vindicat laat op de website weten zeer geschrokken te zijn, en iedere vorm van vernieling en geweldpleging ten zeerste af te keuren. “Dergelijk gedrag wordt niet geaccepteerd binnen onze vereniging.”