In beeld

4 aanwijzingen dat u in Bitcoin kunt investeren

Vraagt u zich af of u klaar bent om in Bitcoin te investeren? Zo ja, dan zijn hier vier aanwijzingen dat u in deze cryptovaluta kunt investeren.

Zeggen dat de prijs van Bitcoin de afgelopen maanden dramatisch is gestegen, zou een understatement zijn. De prijs van de cryptovaluta is momenteel $19.000, en ondanks enige fluctuatie heeft hij in het afgelopen jaar meerdere hoogtepunten bereikt. Bovendien kwam Tesla in het nieuws toen CEO Elon Musk onthulde dat het bedrijf voor $1,5 miljard aan Bitcoin zou kopen, wat de prijs van de cryptovaluta omhoog dreef.

Bitcoin is polariserend gebleken, met veel beleggers die het steunen en veel anderen die het koste wat kost proberen te vermijden. Hier zijn vier aanwijzingen dat u klaar bent om in Bitcoin te investeren als u eraan hebt gedacht.


Leestijd: 3 minuten

  1. U bent klaar om grotere risico’s te nemen.

Bitcoin is nog steeds een onzekere belegging, ondanks zijn prijsstijging en populariteit bij veel beleggers. In de loop der jaren heeft de prijs ervan sterke schommelingen vertoond, waarbij hij soms wel 80% van zijn waarde verloor. Het heeft de afgelopen maanden aanzienlijke dips gekend en bevindt zich nog steeds in de herstelfase. Zorg ervoor dat u bestand bent tegen deze extreme prijsschommelingen voordat u nu investeert.

Niet iedereen kan deze volatiliteit aan, dus doe alleen mee als u de risico’s aankunt. Kunt u ’s nachts slapen als u nu Bitcoin koopt en deze morgen met 50% stijgt of morgen met 20% daalt? Stel u voor dat het met 50% daalt. Wat met 80%? Als u de volatiliteit en alle risico’s aankunt, zal een platform als immediate-peak u helpen bij het handelen en beleggen. U kunt bepalen of Bitcoin de perfecte investering voor u is door u bewust te zijn van uw beperkingen.

  • Uw portefeuille is gediversifieerd

Een goed gediversifieerde portefeuille is altijd een goed idee, ongeacht uw beleggingsaanpak. Maar het is nog belangrijker bij een volatiele belegging als Bitcoin. U kunt de prestaties van Bitcoin niet nauwkeurig voorspellen. Dat houdt in dat u back-up middelen nodig heeft voor het geval de dingen misgaan. U kunt op verschillende manieren een gevarieerde portefeuille opbouwen, die allemaal helpen uw totale risico te verlagen:

  • Beleggen in indexfondsen: Met een basisportefeuille van indexfondsen kunt u uw risico aanzienlijk beperken. U verliest niet alles als de Bitcoin keldert als u het grootste deel van uw spaargeld verdeelt over honderden of duizenden verschillende aandelen.
  • Investeren in verschillende sectoren: Als u besluit individuele aandelen te kopen, probeer dan bedrijven te kopen die in verschillende sectoren actief zijn. Zelfs als u een dozijn of meer bedrijfsaandelen bezit, loopt u het risico al uw eieren in één mandje te leggen als ze allemaal in dezelfde sector zitten. Als u in bitcoin belegt, wilt u dat uw basisportefeuille zo stabiel mogelijk is.
  • Houd uw investeringen in gerenommeerde bedrijven: Een portefeuille vol aandelen kan goed presteren en u helpen uw totale risico te verlagen. En dit betekent niet dat u alleen in bekende bedrijven kunt investeren, maar misschien wilt u het grootste deel van uw geld niet in startups steken.

Wat betreft de diversiteit van uw portefeuille is er geen vaste norm. U zou echter bereid kunnen zijn Bitcoin in uw portefeuille op te nemen als u al belegt in verschillende betrouwbare bedrijven die de test kunnen doorstaan.

  • U kunt langetermijninvesteringen doen.

Het kopen van betrouwbare beleggingen en deze zo lang mogelijk vasthouden is een van de beste strategieën om veel geld te verdienen op de beurs. Hetzelfde geldt voor Bitcoin, dus bedenk hoe lang u bereid bent te wachten om uw investering terug te verdienen.

Het is misschien niet het beste moment om te investeren als u krap bij kas zit en u verwacht uw investeringen binnen enkele jaren te moeten verkopen. U kunt echter klaar zijn als u uw geld ten minste vijf tot zeven jaar belegd kunt houden, zo niet langer.

  • U geeft uw spaargeld niet uit

Bitcoin-investeringen zijn zeer volatiel en riskant. Al ons spaargeld in crypto stoppen kan desastreus voor u uitpakken, en u zou het allemaal kunnen verliezen. Investeer alleen wat u bereid bent te verliezen. Zoals eerder gezegd, leg niet al uw eieren in één mandje.