In beeld

Groningse drukkerij Simian zet nieuwe stappen in geautomatiseerd werkproces

De Groningse drukkerij Simian, moederbedrijf van drukwerksites Reclameland, Drukland en Flyerzone, zet nieuwe stappen in het automatiseren van het werkproces. Hiermee streeft Simian naar een zo efficiënt mogelijk werkproces en besparing in tijd, kosten en afval. Om dit nog verder te optimaliseren wordt constant gezocht naar nieuwe technieken en apparatuur om het werkproces te versnellen en verbeteren.


Leestijd: 2 minuten

Blijven innoveren om voorop te lopen

Door de groei van alle drukwerk sites krijgt het traffic centrum en de productiehal van Simian in Groningen het steeds drukker. Vanaf één locatie worden hier alle soorten drukwerk in eigen beheer geproduceerd, in tegenstelling tot vele andere online drukkers. Om de beste en snelste drukkerij van Nederland te blijven is er de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in automatisering en aanschaf van de nieuwste drukpersen en afwerkmachines.

Door de uitbreidingen kan het Groningse bedrijf zich blijven innoveren, het assortiment uitbreiden en zorgen dat ze voorop blijven lopen in de markt. De volledige eigen productie levert zowel het bedrijf als de consument vele voordelen op, zoals:

  • Enorme milieuwinst door efficiënt drukproces
  • Allerbeste prijs-/kwaliteitverhouding
  • Groot kleurbereik en nieuwste printtechnieken
  • Tijdswinst in nabewerking door innovatieve afwerkmachines

Verantwoord en duurzaam drukproces

Het geautomatiseerde productieproces zorgt op het gebied van efficiëntie en afvalbeperking al voor een enorme milieuwinst. Geproduceerd afval wordt ingezameld en gescheiden of intern gerecycled. Zo worden papierresten verwerkt als opvulling van dozen met bestellingen. Ook wordt de energie voor alle apparatuur duurzaam opgewekt met meer dan 57000 zonnepanelen die op het dak van de productiehal liggen.

Daarbij zorgt Simian voor een volledig verantwoord drukproces als FSC® gecertificeerd bedrijf. Dit keurmerk garandeert dat de grondstoffen voor papier afkomstig zijn van verantwoord beheerde bossen. De aanvullende PEFC certificering van het bedrijf geeft aan dat bij het duurzaam beheer van het bos rekening wordt gehouden met zowel de economische als ecologische en sociale functies van het bos.

Jaarlijks wordt Simian gecontroleerd of de volledige drukwijze aan alle criteria voor beide certificeringen voldoet. Met deze keurmerken kan er met een gerust hart gezegd worden dat het gehele drukproces verantwoord is. 

Meest recente aanwinst: een boekenmachine voor nog betere afwerking

Een nieuwe stap in het verbeterde productieproces is de aanschaf van de Maufung MF-FAC390A, een nieuwe boekenmachine. Deze machine maakt het proces om een boek te laten drukken nog efficiënter en goedkoper. Door de specifieke focus op het afwerkingsproces kunnen grotere oplages drukwerk nu nog makkelijker worden afgedrukt, zonder dat de kwaliteit eronder lijdt. Sterker nog, de nieuwe machine produceert een betere kwaliteit en afwerking dan ooit tevoren. Daarbij brengt het efficiënte drukproces van de machine de kosten voor het drukken van boeken nog verder omlaag.

Met de voordelen van de nieuwe machines kunnen zowel particulieren als zakelijke klanten bij de websites van Simian nog makkelijker een bestelling plaatsen, zonder drempels en met korte levertijden. De drukkerij streeft ernaar dat het bestellen van drukwerk net zo makkelijk moet zijn als thuis een printje maken. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is.