Sport

Abbingh topscorer tegen Duitsland, maar kans op halve finale verkeken

Om in de race te blijven voor het finale weekend van het Europees kampioenschap handbal had Oranje met minimaal twee doelpunten verschil van Duitsland moeten winnen, maar bleef bij één doelpunt verschil. Het Nederlands team won maandagavond in Kolding met 28-27 van de oosterburen.


Leestijd: 1 minuut

Abbingh topscorer tegen Duitsland, maar kans op halve finale verkeken
Abbingh topscorer tegen Duitsland, maar kans op halve finale verkeken

De Groningse Lois Abbingh speelde haar beste wedstrijd tot nu toe en werd met acht treffers topscorer. Een schrale troost, want het levert verder niets op. Kansen om ruimer te winnen waren er voldoende. Zo werden er drie strafworpen gemist en ook bij 28-27 waren de opties er om de marge op twee te brengen. Het lukte niet en dat was kijkend naar de rest van het toernooi niet zo gek.

Abbingh en co begonnen met twee nederlagen in de poulefase en bleven ver verwijderd van de vorm waarmee de ploeg een jaar geleden in Japan wereldkampioen werd. Van de vijf gespeelde wedstrijden werden drie verloren. Dan is het op zich al een wonder om nog uitzicht te hebben op meer. Zelfs een ruimere zege op Duitsland had nog geen garantie gegeven op een vervolg.

Duitsland had dan in het vervolg van Kroatië moeten winnen en Nederland het slotduel tegen Roemenië. Abbingh reageerde bij de NOS. 'Het ligt uiteindelijk aan het begin van het toernooi, we hebben daar te veel kansen laten liggen. De wedstrijd tegen Kroatië moet je normaal gesproken winnen.' En over de te kleine zege op Duitsland. 'We hebben de kansen ervoor gehad. Ontzettend zonde we balen heel erg.'