Sport

Beslaglegging op bezittingen opgestapte penningmeester Donar

De in financiële nood verkerende basketbalclub Donar heeft beslag gelegd op de bezittingen en eigendommen van de recent vertrokken penningmeester Ronald Arkema. Dat melden diverse media. Arkema stapte een paar weken geleden op wegens ‘persoonlijke redenen.’


Leestijd: 1 minuut

Donar moet vrijdagavond winnen in Martiniplaza om in de race te blijven
Donar moet vrijdagavond winnen in Martiniplaza om in de race te blijven

Vorige week werd bekend dat bij het in kaart brengen van de financiële chaos bij de club boekingen naar voren kwamen die niet niet logisch waren en vragen opriepen in hoeverre dergelijke transacties aan Donar gelinkt kunnen worden. Gezien de ontwikkelingen is het de vraag in hoeverre ‘persoonlijke omstandigheden’ daadwerkelijk de reden waren om te vertrekken.

Om welk bedrag aan dubieuze boekingen het exact gaat is niet bekend. Wel is het zo dat de trekker van de Taskforce Jakob Klompien in gesprek is met Arkema. De status daarvan is onbekend. De beslaglegging is één van de onderdelen in een totaalproces om het totale financiële gat van ongeveer twee miljoen euro weg te werken. Daarvoor dringt de tijd. Over ruim twee weken moet minstens drie ton op tafel liggen.

Om financieel bankroet te voorkomen. Een afgelopen weekend gestarte crowdfunding heeft inmiddels meer dan 45.000 euro opgeleverd. Het streefbedrag is inmiddels twee keer verhoogd en staat nu op 75.000 euro. Zo is het een race tegen de klok om de Groninger basketbaltrots in de benen te houden.