Sport

Donar moet nog één keer winnen voor plek in hoofdtoernooi Europe Cup

Donar heeft een belangrijke stap gezet om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de FIBA Europe Cup. Tijdens het kwalificatietoernooi in MartiniPlaza won Donar in de halve overtuigend met 80-53 van Swans Gmunden uit Oostenrijk. Vrijdagavond stuit Donar in de finale op het Portugese Benfica.


Leestijd: 1 minuut

Binnenkort weer Europees basketbal in Martiniplaza?
Binnenkort weer Europees basketbal in Martiniplaza?

Voor bijna 2300 toeschouwers zette Donar in het eerste kwart de toon. Na tien minuten stond er een 22-12 voorsprong op het scorebord, maar wie dacht dat daarmee al gedaan was kwam bedrogen uit. De ploeg van coach Matthew Otten kreeg een 13-0 run om de oren waarmee het 22-25 stond. Gelukkig kreeg de thuisploeg snel weer de geest en doorbrak het momentum bij de Oostenrijkers, die een dag eerder ook al gespeeld hadden.

Het was de Amerikaan Lotanna Nwogbo die Donar op sleeptouw nam. Hij houdt van dunken en met een kleine 120 kilo schoon aan de haak is tamelijk imposant om te aanschouwen. Halverwege stond Donar met 36-29 voor. Na de rust gaven de Groningers gesteund door het publiek vol gas en schudde Swunden definitief van zich af.

Er zat meer lijn in het spel en het team straalde meer energie uit. Uiteindelijk kwam er een royale 80-53 zege op het wedstrijdformulier. Nwogbo was topscorer met 22 punten. Austin Luke en Donte Ingram noteerden ieder 13 punten. De finale tegen Benfica begint vrijdagavond om 19.30 uur in MartiniPlaza.