Sport

Donar naar kwartfinale BNXT-play-offs

Dankzij een klinkende 97-63 zege in de thuiswedstrijd tegen Antwerp Giants afgelopen zaterdag heeft Donar de laatste acht bereikt van de BNXT-League. De competitie met Nederlandse en Belgische ploegen. Donar verloor maandagavond de return in Antwerpen met 102-88, maar de marge was ruim genoeg om naar de volgende ronde te gaan.


Leestijd: 1 minuut

Het was weer een keer genieten voor de Donar-fans
Het was weer een keer genieten voor de Donar-fans

In de volgende ronde treft de ploeg van coach Matthew Otten tegen de nummer twee van België Kangoeroes Basket Mechelen. Te beginnen woensdagavond met een thuisduel in MartiniPlaza. Tegen Antwerpen kwam Donar uiteindelijk niet meer in de problemen na een 44-40 achterstand halverwege. In het derde kwart nam de thuisploeg meer het initiatief, maar de gasten wisten de versnelling te pareren.

Daardoor werd het een kwestie van uitspelen in de wetenschap dat een overwinning er niet meer inzat, maar dat was met een voordelige marge van meer dan dertig punten uit de heenwedstrijd ook niet nodig. De jonge talenten kregen in de slotfase zelfs nog speeltijd. Met Donte Ingram als topscorer met 23 punten is Donar zich aan het revancheren nadat het in de strijd om de landstitel in de best-of-five serie tegen Den Bosch met 3-0 verloor.

Den Bosch werd onder leiding van Erik Braal afgelopen zondag landskampioen en zal de volgende tegenstander zijn wanneer de tweestrijd met Mechelen in Gronings voordeel beslist wordt. Anderhalve maand geleden won Donar in MartiniPlaza met 71-66 en eerder was Mechelen in België met 86-61 royaal te sterk.