Sport

FC Groningen blijft in onzekerheid over restant competitie

Premier Rutte was dinsdagavond heel duidelijk in de persconferentie waarin aangekondigd werd dat alle coronamaatregelen zeker nog tot 28 april aanstaande van kracht zijn. Ook werd gemeld dat het betaald voetbal tot 1 juni stil ligt, omdat het onder de meldingsplichtige evenementen valt.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden
FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

Gezien het feit dat nog steeds geen definitief besluit is genomen en de voetbalbond KNVB nog altijd de intentie heeft de competitie uit te spelen blijft onzeker wat er gaat gebeuren. Tot 1 juni mag er in ieder geval ook niet zonder publiek gespeeld worden. Het standpunt van FC Groningen is om als de situatie het toe laat eventueel zonder toeschouwers uit te spelen.

Het is koffiedik kijken hoe de situatie rond 1 juni zal zijn. Mocht er gespeeld kunnen worden dan is er een probleem met de contracten. Veel verbintenissen lopen per 30 juni af. Daar zal naar gekeken moeten worden. De Europese voetbalbond UEFA vergadert woensdag met 55 landen in een videocall. Mogelijk worden hier meer richtinggevende besluiten genomen.