Sport

FC Groningen blijft maar winnen en staat stevig zesde

Het is alweer de twaalfde zege van het seizoen voor FC Groningen. In de eigen Euroborg werd Fortuna Sittard met 1-0 verslagen. Nieuweling Paulus Abraham maakte kort na rust de winnende treffer. Met 42 punten heeft de FC de zesde plek inmiddels stevig in handen. Komende zondag wacht koploper Ajax in de Johan Cruijff Arena.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Door de nederlaag van Feyenoord is de achterstand op de Rotterdammers nog maar één punt en nummer vier Vitesse heeft slechts drie punten meer. Terwijl nummer zeven FC Twente inmiddels zeven punten minder heeft dan de ploeg van trainer Danny Buijs. Het was zeker geen grootste wedstrijd tegen de Limburgers. In tegendeel het moest komen van keihard werd en knokken voor iedere spriet gras. Dat gebeurde ook.

Fortuna had in de beginfase op voorsprong kunnen komen, maar Semedo schoot van dichtbij net naast. De gasten zijn op vreemde bodem normaal gesproken prima op dreef, maar FC Groningen zette er duidelijk meer tegenover. Linksback Gabriel Gudmundsson kon niet spelen en dat was een fikse aderlating in de wetenschap dat meerdere basisspelers al enige tijd ontbreken. Daardoor keerde Damil Dankerlui terug in de basis.

Jorgen Strand Larsen raakte voor rust geblesseerd aan zijn enkel en viel uit. Abraham was zijn vervanger. Het Zweedse talent drukte direct zijn stempel. Een prachtig passje van Thomas Suslov schoof hij fraai in de rechterhoek. Kansen waren verder schaars. Abraham scoorde in de slotfase nog een keer, maar dit ging niet door. De VAR had een overtreding gezien van de in buitenspelpositie staande Alessio da Cruz.

Het bleef 1-0. Passend in het beeld van de laatste weken. Doelpunten zijn vaak schaars. Inmiddels heeft FC Groningen op Ajax na de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie.