Sport

FC Groningen gaat honden inzetten om vuurwerk op te sporen

FC Groningen is recent gestraft voor incidenten in het stadion. Voor zaken als vuurwerk en supporters op het veld krijgt de club geldboetes en bij volgende overtredingen dreigt een wedstrijd zonder een deel van het publiek. FC Groningen doet er alles aan om dit te voorkomen en gaat zondag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen zelfs honden inzetten die vuurwerk kunnen opsporen.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen veroordeelt het gedrag van kwaadwillenden en wil alles op alles zetten om te voorkomen dat supporters die op een positieve wijze de ploeg ondersteunen de dupe worden van opgelegde straffen. Daarom werkt de club verder aan een dadergerichte aanpak om incidenten in Euroborg in de toekomst uit te bannen. Iedereen die het stadion bezoekt, dient zich te houden aan de opgestelde huisregels van de club.

Hierin staat onder meer dat gezichtsbedekkende kleding niet is toegestaan. Zo zal de nummer zeventien van de Eredivisie club de supporters die het gezicht (grotendeels) bedekken actief aanspreken. Het strenger hanteren van deze huisregels moet resulteren in een betere kans van slagen bij een dadergerichte aanpak in geval van incidenten, hetgeen ook de roep is van het overgrote deel van goedwillende supporters.

Daarnaast worden bij de stadioningang zondag bij de Derby van het Noorden honden ingezet, die getraind zijn om vuurwerk op te sporen. Bij een nieuw (vuurwerk)incident wordt een voorwaardelijke straf van de KNVB omgezet in het spelen van een thuiswedstrijd zonder (een deel van het) publiek. Club en supporters dienen dit inktzwarte scenario met elkaar te voorkomen.