Sport

FC Groningen heeft met Hove en Sher eindelijk eerste versterkingen binnen

Het geplaagde FC Groningen heeft met twee versterkingen eindelijk weer positief nieuws te melden. De 22-jarige Noorse middenvelder Johan Hove is per direct overgenomen van Strømsgodset IF. De jeugdinternational tekent een contract voor 3,5 jaar, dus tot medio 2026. En de Zweed Aimar Sher is voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Italiaanse Spezia Calcio 1906.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

De Trots van het Noorden kan de huurovereenkomst met de 20-jarige middenvelder na dit seizoen met een jaar verlengen. In beide gevallen heeft de FC een koopoptie na afloop van de huurperiode. Hove is geboren in Sogndal, waar hij zijn voetbalcarrière ook begon. In augustus 2018 maakte Hove de overstap naar Strømsgodset. In 128 competitiewedstrijden in de Eliteserien, scoorde de middenvelder 29 keer en heeft hij 10 assists achter zijn naam staan.

Sher is geboren in Kirkuk en heeft daarmee Irakese roots. In Zweden speelde hij vanaf 2014 bij Hammarby IF voordat de middenvelder in de zomer van 2021 de overstap maakte naar Italië. FC Groningen had Sher toen ook op de radar en wilde hem destijds al naar Nederland halen, maar Sher koos voor Italië.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus over het aantrekken van Hove. 'Hij is een dynamische middenvelder met scorend vermogen. Hoewel hij pas 22 jaar is, hebben wij de overtuiging dat hij direct van toegevoegde waarde kan zijn voor onze huidige selectie.' Ten aanzien van het algemene beeld dat FC Groningen directe versterkingen nodig heeft, spelers met de nodige ervaring is het halen van je jonge Sher opvallend te noemen.

'Sher is een speler met veel potentie, van wie wij denken dat hij, ondanks zijn jonge leeftijd en het geringe aantal speelminuten op het hoogste niveau in de laatste maanden, iets kan toevoegen aan onze selectie. Wij vinden dat we deze mogelijkheid om Sher in eerste instantie te huren niet aan ons voorbij konden laten gaan.' Fledderus hecht eraan te zeggen dat de zoektocht naar nieuwe spelers nog niet voorbij is.