Sport

FC Groningen laat het afweten in bekerstrijd

Voor de pauze was er nog niet zoveel aan de hand, maar in de tweede helft speelde FC Groningen een tamelijk kansloze bekerwedstrijd in en tegen FC Emmen. Groningen verloor dinsdagavond in de tweede ronde van de KNVB-beker met 2-1 van de hekkensluiter en kan zich richten op de competitie.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Daar waar de FC het juist zo goed doet, maar de nummer vijf van de Eredivisie maakte de status niet waar. Zeker in de tweede helft niet toen de elf van trainer Danny Buijs de grootste moeite hadden om elkaar de bal toe te spelen. Slechts één kans kon genoteerd worden. Een kopbal van Wessel Dammers uit een spelhervatting ging over.

Dat het op een teleurstelling uit zou draaien was voor de pauze niet te bevroeden. Na een goede start van de thuisploeg kreeg FC Groningen controle en de treffer van Lundqvist na een half uurtje spelen was logisch. De Zweed was attent bij een rebound. Emmen kwam met extra energie uit de kleedkamers. Iets waar Groningen niet goed mee omging.

Eerst was het Bijl die de formatie van trainer Dick Lukkien na een uur langszij schoot en nog geen tien minuten later viel de beslissing. In het kader van comedy capers moet Sergio Padt gedacht hebben. De Doelman blunderde bij het uitverdedigen. Hij had alle tijd, maar ging dusdanig klungelen dat het helemaal misging. Half uitglijdend schoot Padt de bal zo in de voeten van Jansen, die vervolgens geen moeite had om het lege doel te vinden.

Daarna wisselde Buijs veel in een poging nog minimaal een gelijkmaker op het bord te krijgen. Maar zijn ploeg bleek niet bij machte er nog iets van te maken. Teleurstellend. Helemaal gezien het feit dat FC Groningen na het winnen van de beker in 2015 de jaren daarna niets noemenswaardigs meer gepresteerd heeft in de beker en altijd vroeg uitgeschakeld werd.